Follow:
Dessert, IJs

Zelf aardbeien roomijs maken? Volg dit recept!

Aardbeien roomijs

Zijn jullie ook zo blij dat de aardbeien weer in het seizoen zijn? Ik wel! En ik kan jullie verklappen dat er hier thuis kilo’s aan aardbeien doorheen gaan.
Met deze tropische temperaturen is een ijsje tussendoor of na de barbecue ook wel een héél goed idee en wat is nu lekkerder dan zelfgemaakt roomijs?
Op Overgekookt kun je inmiddels als meerdere ijsrecepten vinden en deze week heb ik aardbeien roomijs gemaakt.

Lekker met verse, Hollandse aardbeien, heel eenvoudig te maken en de smaak is gelukkig heel anders dan de chemische variant die je in de supermarkt kan kopen!

zelf aardbeien roomijs maken doe je met dit aardbeien roomijs recept

Wat heb je nodig voor dit aardbeien roomijs?

400 gram (Hollandse) aardbeien
250 ml ongeklopte room
300 ml volle melk
3 eidooiers
120 gram suiker
een beetje citroensap
theelepel vanille extract

Verder gebruikte ik een ijsmachine en een cakeblik om het in te vriezen

zelf aardbeien roomijs maken doe je met dit aardbeien roomijs recept

En hoe maak je het?

  1. Breng de room samen met de melk en een theelepel vanille-extract aan de kook.
  2. Splits ondertussen de eieren. De dooiers (het eigeel) klop je op samen met 120 gram suiker tot een luchtig geheel. Het eiwit heb je niet meer nodig.
  3. Giet het hete room mengsel bij de eidooiers en klop snel door.
  4. Giet het mengsel terug in een pan en zet op laag vuur. Het mengsel moet indikken(custard worden) maar absoluut niet koken! De custard is klaar als je er een lepel in doopt en door het mengsel op de lepel een streep kan trekken die niet uitloopt.
  5. Laat de custard afkoelen. Het beste is om het een nacht te laten rijpen in de koelkast maar mocht je haast hebben dan is tot kamertemperatuur brengen ook een alternatief.
  6. Giet de custard in je ijsmachine. Afhankelijk van je ijsmachine heb je binnen 20 tot 40 minuten een ijsconsistentie.
  7. Doe het ijs in een luchtdichte doos en zet voor minimaal 2 uur in de vriezer.
  8. Haal het ijs 5 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het makkelijk schepbaar is.

zelf aardbeien roomijs maken doe je met dit aardbeien roomijs recept

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply