Follow:
Bijgerecht en snack, Salade

Ananassalsa: een zomers en fris recept!

Cool recept voor een zomerse frisse salsa met ananas

We eten vaak wat lichter en frisser als het erg warm is. Met de tropische temperaturen die we de afgelopen weken hebben gehad hebben we dan ook genoten van deze heerlijke ananassalsa, die je ideaal kunt combineren. Een ideale side dish voor bij de barbecue of gewoon zo, met wat rijst. Bomvol vitaminen en ook gewoon heel erg lekker!

Recept voor een frisse ananassalsa maken!

 


Bereidingstijd: 10 minuten |
Porties: 5 |


Wat heb je allemaal nodig voor dit ananassalsa recept?

1 ananas
1 paprika’s, ik gebruik een rode, je kunt ook combineren met een rode en gele
koriander, of als je daar niet van houdt, peterselie
een rode ui
optioneel voor een wat zoetere variant: kerstomaatjes

verder is het erg handig om een ananasboor / snijder te hebben en de ananas bij het snijden in een diep bord te houden
een serveerschaal

Recept voor een frisse ananassalsa maken!

Hoe maak je ananassalsa?

  1. Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet je ananas in een diep bord en ga los met de ananasboor. Het sap loopt doordat je een diep bord gebruikt niet over je hele aanrecht. Als de schijven mooi om de boor zitten snijd je er kleine stukjes uit.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de paprika. Snijd dan één keer door de lengte en vouw de ananas uit. Zo kun je vervolgens heel makkelijk de lijsten eruit snijden, zonder dat de zaadjes overal komen te zitten. Daarna kun je de paprika in fijne blokjes hakken.
  3. Snipper de rode ui in net zo kleine blokjes op de manier hoe je gewend bent. Zelf maak ik na het ontvellen altijd een ruitpatroon, daarna kantel ik de ui en snijd de snippers eraf. Als je een hakker hebt werkt dat natuurlijk ook.
  4. Gebruik je ook tomaat? Zorg dan dat je alleen het vlees gebruikt en zo weinig mogelijk vocht en zaadjes. Anders wordt de salsa te smotsig.
    Tot slot doe je de koriander of peterselie erbij. Je doet alles door elkaar in de serveerschaal.

Recept voor een frisse ananassalsa maken!

Klaar! Razendsnel een heerlijk fris recept voor een coole, zomerse ananassalsa! Waar zou jij dit bij eten? Op de foto’s zie je dat ik het combineer met een lekkere ajam ketjap van de barbecue.

 

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply