Follow:
Koekjes, cake en taart

Appelbladertaart van Finn, meesterbakker in spé ;-)

Appelbladertaart van Finn?

Een tijdje terug had mijn zoontje Finn (3) veel zin om iets te bakken. Het was het einde van de week en dat betekent dat er weer boodschappen gedaan moeten worden en er niet meer zoveel in huis is.
Gelukkig vonden we ergens in de vriezer nog een dicht pak bladerdeeg. Verder hadden we nog appels en geschaafde amandel. Wat is er dan beter om appelflappen te maken?
Zo gezegd zo gedaan. Maar helaas, het bladerdeeg lag al een tijdje in de vriezer en was daardoor droog en bros geworden. De appelflappen mislukten daarom. We zijn niet voor één gat te vangen: we besloten er een open plaattaart van te maken, dit is dus de ‘appelbladertaart’. Ik schilde de appels voor Finn en de rest heeft hij zelf gedaan. Hij was ontzettend trots op het heerlijke resultaat!
Het resultaat was zo lekker, dat een receptje op zijn plaats is. Hij is heerlijk zo warm te eten maar ook lekker om als toetje met een bolletje vanille ijs of slagroom weg te eten. Hij staat binnen een halfuurtje op tafel en is dus perfect om te maken als je onverwachts visite krijgt of ineens onstilbare trek in appelflappen 😉

Appelbladertaart, mislukte appelflappen geeft perfecte plaattaart

 


Tijd: 10 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totaal: 25 minuten


Welke ingrediënten heb je nodig?

1 pak bladerdeeg of een rol bladerdeeg
4 appels, ik gebruikte Elstar
2 theelepels kaneel
2 eetlepels basterd suiker
60 gram rozijnen
1 ei

Ter garnering: geschaafde amandelen en poedersuiker, eventueel slagroom of een likje crème fraîche

Een lekkere open appelflap of open appelbladertaart

En hoe maak je deze lekkere taart?

  1. Laat het bladerdeel ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bedek een bakplaat met het bladerdeeg. Ik heb een kleine oven en had maar 6 plakjes nodig, bij de meeste bakplaten zal dit 8 of meer zijn. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt de appels in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Doe ze in de kom en meng met de kaneel, rozijnen en de suiker.
  4. Bedek het bladerdeeg met de appel. Kluts een ei en bestrijk de randjes met het ei. Strooi de amandelen erover en bak de plaattaart in ongeveer 15 a 20 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de bladertaart afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Eet smakelijk, net zoals de meesterbakker zelf!

Finn liet zijn appelflap slash appelbladertaart lukken

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply