Follow:
Basisrecept, Ontbijt en lunch

Bananenbrood maken is makkelijk en lekker

Basisrecept voor een gezond bananenbrood

Bananenbroden zijn net pizza’s. Er zijn duizenden recepten voor te vinden en iedereen maakt hem weer anders. Je kunt het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt en vullen met van allerlei lekkers. Net pizza dus! Ik had nog wat overrijpe bananen op de fruitschaal liggen. Hoe kun je deze beter opmaken dan een overheerlijk bananenbrood te bakken?

Dit is mijn basisrecept voor bananenbrood, al kan ik het eigenlijk beter bananencake noemen. Het heeft de vorm en structuur van een cake. In veel recepten zul je amandelmeel terug vinden. Ik gebruik geen amandelmeel maar boekweitmeel, dit levert een stevig bananenbrood op. Je kunt ook speltmeel gebruiken of gewoon witte bloem. Je bananenbrood wordt dan wel wat minder gezond.
Datzelfde geldt voor de zoetheid van dit recept. Ik gebruik bananen en medjouldadels om te zoeten en voor ons is dit genoeg. Ben je nu een echte zoetekauw? Dan kun je natuurlijk nog extra honing, ahornsiroop of suiker toevoegen.Je kunt naar hartelust varieëren met dit recept: voeg eens een of meerdere nootsoorten toe, stukjes (pure) chocolade of gedroogde vruchten. Allemaal lekker!

Bananenbrood maken is makkelijk en lekker met dit bananenbrood recept!


Dit heb je nodig!


Eén uur bereidingstijd
3 rijpe bananen
3 eieren (M)
150 gram boekweitmeel
2 theelepels bakpoeder
3 medjool dadels, ontpit
70 gram walnoten
30 gram geraspte kokos

Eventueel ter garnering wat amandelschaafsel


Bananenbrood maken is makkelijk en lekker met dit bananenbrood recept!

En hoe maak je dit lekkere bananenbrood recept?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden, boven en onderwarmte.
  2. Doe de 3 bananen in een kom samen met de dadels. Pureer alles met een staafmixer. Als je lang genoeg mixt zul je zien dat de bananen romig en luchtig worden, als een soort mousse.
  3. Voeg de eieren toe en mix goed met de banaan.
  4. Meng het bakpoeder met het boekweitmeel en voeg dit langzaam toe aan het bananen mengsel. Probeer niet te roeren maar de bloem er voorzichtig doorheen te spatelen en het om te scheppen. Zo houd je het luchtig.
  5. Spatel nu ook de walnoten (eventueel in kleine stukjes gebroken) en de kokos door het banaanmengsel.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het mengsel hier in. Schuif in de oven.
    Mijn bananenbrood heeft 55 minuten in de oven gezeten maa iedere oven is anders. Zet de timer op 45/50 minuten en kijk dan eens met een saté prikker of je bananenbrood gaar is. Als de saté prikker er schoon uit komt is dit het geval. Laat afkoelen en geniet.

Bananenbrood maken is makkelijk en lekker met dit bananenbrood recept!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply