Follow:
Bijgerecht en snack, Koekjes, cake en taart

Bounty! Chocolade kokos balletjes om zelf te maken

Chocolade kokos balletjes

Kokos, je houdt ervan of helemaal niet. Ik behoor tot die eerste categorie. Kokosijs, kokosmelk en kokosyoghurt vind ik heerlijk. Zo ook de welbekende bounty. Je weet wel, die lekkere kokosreep met dat laagje melkchocolade. Helaas, bounty is niet zo gezond en aangezien ik nog steeds (en nog een hele poos) moet letten op de lijn, behoren deze repen helaas niet tot mijn repertoire gezonde snacks.
Op internet is een heel scala aan gezondere opties te vinden voor verschillende snoeprepen, zo ook voor bounty’s. Vaak bevatten deze opties dadels en daar ben ik geen liefhebber van.
Goed, een gezonder alternatief zonder dadels. Ik kwam uit op ahornsiroop en de combinatie van ahornsiroop, kokos, pure chocolade en een vleugje kaneel bleek een hele goede. Geen ahornsiroop in huis? Je kunt het prima vervangen door honing. Honing geeft wel een andere smaak en persoonlijk vind ik deze ballen lekkerder met ahornsiroop. Het recept is super snel, makkelijk en je hebt geen oven nodig!

Bounty chocolade kokosballetjes


Voorbereiding en bereiding: 5 minuten(+ 45 minuten vriezer)
Maakt: 10-12 chocolade kokos ballen


Wat heb je allemaal nodig?

120 gram geraspte kokos (+ extra om te versieren)
3 eetlepels ahornsiroop (let op, bewaar dit in de koelkast!)
2 eetlepels kokosolie
70 gram pure chocolade (85 procent)
snuf kaneel

Extra nodig: hakker of blender + een schaaltje om je chocolade te kunnen smelten + eventueel prikkertjes om het dippen te vergemakkelijken

Chocolade kokos balletjes bounty klaar voor de chocolade // coco balls ready to be dipped in chocolate

Bounty zelf maken als bal

En hoe maak je deze bounty?

  1. Doe de geraspte kokos in een blender of een hakmachine. Ik gebruikte de laatste. Voeg ook de ahornsiroop, kaneel en de kokosolie toe. De kokosolie hoef je niet te smelten. Maal net zo lang tot het een plakkerig mengsel is. Blijft het te droog? Voeg gerust nog een eetlepel kokosolie toe.
  2. Vorm balletjes van het mengsel. Je haalt ongeveer 10 a 12 balletjes uit je beslagmengsel. Leg de balletjes op een bord of plaat bekleed met bakpapier en leg ze dan een halfuurtje in de vriezer.
  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  4. Haal de balletjes na het half uurtje uit de vriezer en wentel ze in de gesmolten chocolade. Ik vond het zelf makkelijk om er een sate prikker in te doen en de chocolade met behulp van een lepel over de balletjes heen te gieten. Als je ze wilt kun je ze nu door wat geraspte kokos halen. Leg de balletjes weer op het bord met bakpapier en doe ze nog een kwartiertje in de vriezer, zodat de chocolade goed kan uitharden.

Klaar zijn je bounty balletjes! Dit recept is ook heel leuk om samen met je kinderen te maken omdat het zo snel gaat, er geen rauwe ingrediënten in zitten die je niet zo in je mond zou kunnen doen en omdat het resultaat er heel feestelijk uitziet.

Bounty chocolade kokosballetjes

Gezien de tijd van het jaar deze deco 😉

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply