Follow:
Bijgerecht en snack, Salade, Vegetarisch

Bulgursalade met granaatappel: heerlijke maaltijdsalade

Bulgursalade met granaatappel

Ik ben dol op bulgursalade en wij eten het hier thuis regelmatig. Dit graanproduct is een prima vervanger voor rijst of aardappelen en ik maak het vaak zoals ik mijn Turkse rijst klaar maak. Bulgur is gezond en vult goed en is daarom heel geschikt als vuller voor soepen en salades.
Deze keer maakte ik een salade met bulgur als basis gevuld met feta, zongedroogde tomaatjes en granaatappelpitjes. Ik ben meestal te lui om granaatappelpitjes uit de granaatappel te halen dus ik koop ze altijd uit een (te duur) bakje of gebruik diepvries granaatappelpitjes. Herkenbaar?
Deze bulgur salade is super lekker als bijgerecht bij een barbecue of als snelle maaltijd (15 minuten!) op een doordeweekse dag. Mocht je wat overhouden dan kun je de dit de volgende dag prima eten als lunch, misschien is hij dan zelfs nog wel lekkerder!

Tip: bij de Turkse winkel koop je goedkoop bulgur per kilo. Ze verkopen zowel fijne als grove bulgur, ik gebruik de grove versie.

Snelle bulgursalade maken als maaltijdsalade recept!


Voorbereiding: 5 minuten
bereiding: 10 minuten
Totale tijd:15 minuten


Ingrediënten

300 gram bulgur
150 gram feta
15 gram platte peterselie, vers
100 gram granaatappelpitjes (vers of diepvries, diepvries op tijd ontdooien)
50 gram rucola
½ citroen
peper, zout
bakje(200 gram) gemarineerde zongedroogde tomaatjes (versvak)

En hoe maak je deze bulgursalade?

Een bereidingswijze kun je het bijna niet eens noemen, maar…

  1. Kook de bulgur volgens de verpakking.
  2. Hak de peterselie fijn
  3. Doe de bulgur in een schaal en meng met de granaatappelpitjes, zongedroogde tomaatjes en rucola. Verkruimel de feta boven de schaal en voeg het sap van een halve citroen toe. Schep nog eens goed door. En…

Eet smakelijk!

P.s. als je meer zin hebt in een andere salade, zoek dan eens via de tags onder dit bericht naar mijn andere salades! Er zit vast en zeker iets voor je bij.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply