Follow:
Bijgerecht en snack, Salade

Coleslaw maken, gezond en veelzijdig

Coleslaw!

Het was al een hele tijd geleden dat ik coleslaw had gegeten toen ik besloot dat ik dit ging maken voor bij een barbecue. In authentieke coleslaw zit eigenlijk altijd mayonaise en een volvet melkproduct, yoghurt of kwark. Omdat ik graag een magere salade wilde om het lekker fris te houden heb ik gekozen om de mayonaise helemaal weg te laten en de dressing te maken op basis van magere kwark. Ook heb ik spitskool gebruikt in plaats van de witte kool die je vaker zult aantreffen in een standaard coleslaw recept. Het resultaat is heerlijk en heel veelzijdig om mee te combineren. Probeer het maar eens!


Voorbereiding = bereiding : 5 tot 10 minuten (eventueel
Porties: genoeg voor 4 personen


Wat heb je nodig?

300 gram fijngesneden spitskool
150 gram fijngesneden wortel
125 gram magere kwark
3 eetlepels honing
2 appels, geraspt
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel grove mosterd
eventueel naar smaak zout en peper

Een serveerschaal, een rasp, een mes, snijplank en een mengschaaltje

coleslaw low fat variant

Hoe maak je het?

We kunnen het nauwelijks een bereidingswijze noemen omdat het een kwestie van snijden, aanmaken en eten is, maar hier gaan we!

  1. Snijd de spitskool zo fijn je kunt. Snijd ook de wortel in mooie fijne snippers. Rasp tot slot de appels en meng het in je mengschaal.
  2. Maak de dressing alvast aan in je serveerschaal: kwark, honing, witte wijnazijn en een eetlepel grove mosterd bij elkaar en goed doorroeren.
  3. Als er geen klontjes meer in zitten is je dressing klaar. Doe de salade erbij en goed door elkaar husselen. Je kunt ervoor kiezen zout en peper toe te voegen, persoonlijk vond ik de smaak zo perfect.
  4. Liefst zet je de salade nu nog een paar uurtjes in de koelkast zodat de dressing een beetje in de groente trekt. Maar als je haast hebt is de smaak nu ook goed. Doe het op de manier hoe het jou het beste uitkomt!

Klaar. Combineer met een lekkere barbecue zoals wij dat hebben gedaan met saté, serveer het bij je stoofvlees of bijvoorbeeld pulled pork. Opties genoeg! Nu zelf coleslaw maken? Laat me dan weten waarmee jij deze salade hebt gecombineerd, dat vind ik leuk. Maak een foto en tag me met #overgekookt of laat je reactie achter. Maar vooral:

Eet smakelijk!

 

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply