Follow:
Bijgerecht en snack, Salade, Vegetarisch

Couscous salade: makkelijk, snel en superlekker

Couscous salade met geroosterde kikkererwten

Met grote regelmaat eten wij deze couscous salade met munt en feta als maaltijd. Hij staat snel op tafel, zit vol smaak en de kinderen vinden het heerlijk. Meestal maak ik hem met vegetarische “kipreepjes” maar ik was toe aan wat variatie. Ik besloot de reepjes te vervangen door knapperig geroosterde kikkererwten. Die misstaan zeker niet in deze salade! Ook gewoon als snack kan ik je ze aanraden (bijvoorbeeld tijdens het koken, maar laat er wel een paar over voor de anderen). Deze couscous salade is heel geschikt als maaltijdsalade, maar past ook prima als bijgerecht.

Het uitlekvocht van de kikkererwten, aquafaba, bevat veel zetmeel. Als je dit niet afspoelt worden de kikkererwten niet lekker knapperig. Overigens zijn er nog allerlei doeleinden te vinden voor aquafaba, het wordt gezien als een uitstekende vervanger voor ei. Dus als je geïnteresseerd bent om iets met de aquafaba te maken moet je het zeker niet door de gootsteen spoelen.


Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Resultaat: 4 tot 5 goede maaltijdporties salade


schaaltje geroosterde kikkererwten

Welke ingrediënten heb je nodig?

250 gram gekruide couscous – wij gebruiken altijd een Marokkaanse kruidenmix
200 gram feta in blokjes
1 theelepel olie
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gerookte paprika poeder
zout naar smaak
2 avocado’s
250 gram cherry tomaten
1 blik (van 400 gram) kikkererwten
halve limoen, uitgeperst
verse munt naar smaak

Zo maak je deze salade:

  1. Verwarm de oven (op 200 graden) of airfryer (op 160 graden). Zelf heb ik de kikkererwten geroosterd in mijn airfryer maar dat kan ook prima in de oven, dat duurt alleen iets langer.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af met water. Dep ze daarna goed droog. Doe ze in een kom en meng ze met de olie, knoflookpoeder en gerookte paprika.
  3. Spreid de kikkererwten uit over een met bakpapier beklede bakplaat of doe ze in het mandje van de airfryer.
    Oven: 15 minuten op 200 graden, omhusselen en daarna nog 10 minuten roosteren.
    airfryer: 15 minuten op 160 graden, af en toe omschudden.
    Laat de kikkerweten daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Terwijl de kikkererwten in de oven of airfryer zitten maak je de couscous klaar volgens de verpakking.
  5. Snijd de avocado in dunne repen en de tomaten door midden of in vieren, en snijd ook meteen de feta in kleine blokjes. Hak de munt fijn. Je kunt dit in een grote pan of serveerschaal doen, hierin meng je het straks met de couscous.
  6. Als de couscous klaar is woel je hem even los met een vork en eventueel met een beetje olie. Meng de couscous dan met de groenten en voeg de kikkererwten en het limoensap toe. Hussel alles goed door elkaar.

Je couscous salade is nu klaar om te serveren.

lekkere vegetarische couscous salade

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply