Follow:
Koekjes, cake en taart, Ontbijt en lunch

Croissant wentelteefjes recept, super feestelijk!

Croissant wentelteefjes, super feestelijk en altijd een lekkere traktatie

Er is weinig meer feestelijk bij het ontbijt dan croissantjes. Croissantjes met kaas of met jam. Weet je wat ook lekker is? Wentelteefjes gemaakt van croissantjes! Geserveerd met verse aardbeien. Heerlijk.
Het beste is om oude croissantjes te gebruiken(maar bij wie worden ze ooit oud? Bij mij thuis niet) maar met verse croissantjes werkt het ook prima. Croissant wentelteefjes dus!

Croissant wentelteefjes, een lekkere wentelteef variatie


Voorbereiding: 5 minuten
bereiding: 5
totaal: 10 minuten
genoeg voor 4 personen (het vult behoorlijk)


Welke ingrediënten heb je nodig?

4 croissants
150 ml melk
3 eetlepels suiker
3 eieren
2 theelepels kaneel
(room)boter
Optioneel: aardbeien of ander fruit, poedersuiker

Verder gebruik je een koekenpan om de croissant wentelteefjes in te bakken, een kom voor het mengsel en een spatel om te draaien.

Croissant wentelteefjes, een lekkere wentelteef variatie

En hoe maak je deze croissant wentelteefjes?

  1. Meng in een ruime kom de melk, kaneel, suiker en de eieren. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  2. Snijd de croissants horizontaal doormidden. Het handigst doe je dit met een broodmes. Probeer de croissants hierbij niet te plat te duwen.
  3. Verhit in een pan een klontje boter op middelhoog vuur.
  4. Wentel de croissants een voor een door het melk-ei mengsel. De croissants moeten goed bedekt zijn met het mengsel maar ze hoeven niet doorweekt te zijn.
  5. Bak ze in de pan. Ongeveer 2 minuten aan iedere kant. Let op: dit is afhankelijk van de dikte van je croissants en hoe hoog je vuur staat. Houd het gewoon een beetje in de gaten, ze moeten gaar worden maar niet zwart. Vergelijk het met zoals je een pannenkoek bakt.

Alle croissanthelften gebakken? Geniet van je croissant wentelteefjes!

Vond je dit lekker? Probeer dan ook eens deze echte American Pancakes! Net als deze wentelteefjes een heerlijke traktatie, zowel als ontbijt als bij bij de lunch altijd een succes.

Eet smakelijk!

Sita

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply