Follow:
Dessert, Koekjes, cake en taart

Crumble met appel en frambozen

Crumble met frambozen en appel

Eén van de desserts die ik deze Kerst maakte was een Eton Mess met frambozen. Het andere recept was een crumble met zelfgemaakt ijs. Ik bleef in het frambozen thema en maakte een variant met frambozen en appel. Deze taart is warm super lekker met een bolletje ijs maar je kunt hem ook koud eten. We hielden nog een grote portie over en hebben dit de volgende ochtend verwarmd in de oven voor een lekker ontbijt. Want een crumble kan altijd!

Lekkere crumble maken, met appel en frambozen


Portie: één grote ovenschaal vol
Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd in de oven: 30 minuten
totaal: 40 minuten


Welke ingrediënten heb je nodig voor deze crumble?

300 gram (diepvries) frambozen, ontdooid.
4 appels, bijvoorbeeld jonagold of elstar
150 gram bloem
150 gram koude boter
100 gram suiker + 2 eetlepels
Snufje zout

Een ovenschaal om het in te bereiden
Een beslagkom of mengkom

Een lekker recept voor crumble met appel en framboos

En hoe maak je het?

  1. Verwarm eerste de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte. Doe dan de ontdooide frambozen in een schaal en schil de appel. Snijd de appel in kleine blokjes en meng, samen met 2 eetlepels suiker, met de frambozen.
  2. Snijd de koude boter in blokjes en meng in een kom met de suiker en bloem en het snufje zout. Wrijf de boter met behulp van je handen door de suiker en de bloem, zodat het kruimels worden. Het is niet de bedoeling dat je gaat kneden en dat het een deegbal wordt. Het is niet erg als er nog kleine stukjes boter zichtbaar zijn.
  3. Verdeel de deegkruimels over het fruit en zet in de warme oven. De crumble heeft ongeveer 30 minuten nodig maar iedere oven is anders. Het is klaar als het deeg gaar is en een goudbruine kleur heeft.

Klaar is je crumble! Serveer met slagroom of een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply