Follow:
Dessert, Ontbijt en lunch

Crumble recept met blauwe bessen, appel en speltmeel

Kruimels.. alweer een crumble recept!

Ik ben gek op crumble en dat is één van de redenen dat dit al het tweede recept hiervan op overgekookt is. Crumble is gewoon áltijd goed. Ieder seizoen, of het nu warm of koud is: crumble smaakt goed – net als de crumble zelf warm en koud lekker smaakt! Zelf eet ik hem het liefste warm en maak ik ook in de ochtend tijd om de restjes van de avond ervoor, op te warmen. Dit crumble recept is in geen geval het allergezondste toetje of ontbijt maar in dit recept maak ik wel gebruik van gezondere keuzes. Zo is de witte bloem vervangen door speltmeel en havermout en wordt het fruit niet gemengd met suiker. Zo maak je toch gezondere keuze.

Crumble recept met spelt


Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 40 minuten


Welke ingrediënten heb je nodig?

400 gram blauwe bessen(diepvries of vers)
4 Elstar appels
1 citroen
100 gram bruine suiker
150 gram roomboter(koud)
100 gram speltbloem
50 gram havermout

En hoe maak je dit crumble recept?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
  2. Gebruik je diepvries blauwe bessen? Laat deze dan eerst even ontdooien. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appels samen met de blauwe bessen in een ovenschaal.
  3. Rasp de schil van een citroen en snijd hem doormidden. Meng de citroenrasp en het sap van de helft van de citroen door het fruit.
  4. Snijd de boter in blokjes en meng met de speltbloem, suiker en havermout tot een crumble, gebruik hiervoor je handen.
  5. Bedek het fruit met de kruimellaag en het 30 minuten in de oven.

Crumble recept met blauwe bessen appel

Even afkoelen en.. Serveer met een bolletje ijs of crème fraîche! Ook benieuwd naar het andere crumble recept? Check het hier. Of maak het eens met rabarber, past ook heerlijk bij het seizoen. Ik ben benieuwd hoe jij het maakt! Laat je het me weten? Deel je eigen crumble recept hieronder!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply