Follow:
Hoofdgerecht, Vegetarisch

Curry van zoete aardappel en kokosmelk

Zoete aardappel curry met kokosmelk

Zoek je een gezonde, vegetarische curry die ook nog eens snel op tafel staat? Dan heb je die bij deze gevonden. Deze curry is snel gemaakt en vult je keuken met heerlijke geuren. Door de kokosmelk, zoete aardappel en tomaat is dit een heerlijke zoete zoete curry en dat valt bij de meeste kinderen ook wel in de smaak: sowieso bij die van ons!


Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 25 minuten| Totale tijd: 40 minuten
porties: 4


Wat heb je nodig?

800 gram zoete aardappel
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel zout
1 gele ui
1 teen knoflook
400 ml romige kokosmelk
1 blik tomatenblokjes
1 limoen, in partjes
zout naar smaak
3 lente uitjes
200 gram rijst naar keuze (als je je curry met rijst eet tenminste!)
1 eetlepel olie
50 ml water
Koriander, vers (optioneel)

Curry met zoete aardappel en naan

Zo maak je deze curry:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd het in blokjes. Snijd ook de ui fijn en pers de teen knoflook.
  2. Verwarm een eetlepel olie in de pan en fruit de ui en de geperste teen knoflook aan. Als deze glazig zijn voeg je de specerijen toe. Bak deze kort mee tot ze gaan geuren. Voeg nu het water toe en roer het even goed door.
  3. Voeg dan de zoete aardappel toe en schep het door. Daarna doe je de kokosmelk, het zout en de tomatenblokjes er bij. Schep alles nog even een keer goed door elkaar. Dan doe je de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  4. Breng in de tussentijd de rijst aan de kook en laat garen volgens de bereidingswijze voor de rijst die je hebt gekozen. Snijd de lente uitjes in kleine ringetjes.
  5. Na 20 minuten haal je de deksel van de currypan. De curry is nu waarschijnlijk nog een beetje dun. Prak het met een vork of met een aardappelstamper de zoete aardappel fijner. Je kunt zelf bepalen hoe grof of fijn je de curry wilt hebben. Als je de zoete aardappels hebt geprakt is het geheel als het goed is nu ook een stuk dikker. Voeg het limoensap en de fijngesneden lente uitjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  6. Schep de curry op de borden samen met de rijst en bestrooi eventueel met wat extra lente uitjes en verse koriander.

Lekker recept voor zoete aardappelcurry met naan

Dat was makkelijk, en het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. Een goed alternatief (of gewoon erbij!) voor de rijst is dit heerlijke naanbrood. Ik ben benieuwd hoe jij het eet. Hoe dan ook:

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

4 Comments

  • Reply Gijs

    Erg lekker!

    september 23, 2019 at 9:25 pm
    • Reply Sita

      Mooi dat het je heeft gesmaakt Gijs!

      september 25, 2019 at 12:17 pm
  • Reply Dagmar

    Lijkt me superlekker, ik ben dol op curry’s! Fijn ook dat deze vegetarisch is, daar ben ik zelf ook wat meer mee aan het experimenteren. Hartelijke groet, Dagmar

    oktober 20, 2018 at 7:30 pm
    • Reply Sita

      Bedankt voor je leuke reactie! Ik ben benieuwd naar jouw experiment 🙂

      oktober 20, 2018 at 7:51 pm

    Leave a Reply