Follow:
Dessert

Eton mess maken is makkelijk en heel feestelijk!

Eton mess met frambozen en Griekse yoghurt

De meeste mensen zullen wel eens van Eton mess gehoord hebben. Een super snel te maken dessert met slagroom, (vers) fruit en merengues. Binnen 5 minuten in elkaar gedraaid maar heel erg lekker. De kinderen zijn er ook dol op. Ik maak voor feestelijke gelegenheden een versie met Griekse yoghurt en chocolade merengues maar dit toetje is ook heerlijk op een gewone maandagavond. De Griekse yoghurt en wat zure frambozen zijn een goede tegenhanger voor de zoete slagroom en merengues. Ik gebruikte verse frambozen maar het smaakt ook goed met diepvries frambozen. Wel even laten ontdooien voor gebruik!

Dit dessert is makkelijk te maken met ingrediënten die je in huis hebt. Varieer eens met een andere smaak merengue of met ander (zacht) fruit zoals aardbeien of bramen.

Eton mess is een feestelijk en makkelijk dessert om zelf te maken


Tijd die het je kost: vijf minuten
Porties: vier mooie glazen


Welke ingrediënten heb je nodig?

250 ml slagroom
4 grote chocolade merengues
250 gram (verse frambozen)
2 zakjes vanille suiker
150 ml griekse yoghurt
Verder heb je nodig: 4 glaasjes of schaaltjes

En zo maak je het!

  1. Klop de slagroom op met twee zakjes vanillesuiker. De merengues zijn al heel erg zoet dus je wilt de slagroom niet té zoet hebben. Klopt de slagroom niet té stijf, het moet geen boter worden. Ik houd van lobbige slagroom dus ik klop hem niet te lang.
  2. Doe twee eetlepels Griekse yoghurt in een glaasje samen met één eetlepel slagroom. Voeg daarna wat frambozen toe en verkruimel een kwart van de merengue. Dit is je eerste laagje. Doe dit voor iedere portie de je maakt.
    Begin daarna met het tweede laagje (zelfde recept: Griekse yoghurt, slagroom, frambozen en merengue per glas) en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met slagroom en merengue.

Eton mess zelf maken doe je zo

Dat ziet er mooi uit. Klaar ben je met een prachtig feestelijk toetje.

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply