Follow:
Basisrecept, Persoonlijk

Gemberthee met citroen en honing tegen verkoudheid

Verkouden? Thee!

Vandaag geen food op de foodblog, maar een echte klassieker in de categorie “oma weet raad” als kuur tegen een verkoudheid: gemberthee met citroen en honing. Sowieso ben ik een echte theeleut. Ik drink het de hele dag door. Mijn favoriet is verse muntthee (erg handig dat onze tuin vol staat met munt) maar ook ‘gewone’ thee uit een zakje gaat er altijd wel in. Maar de afgelopen dagen is er in huize Overgekookt veel van deze gemberthee gedronken. Mijn zoontjes en man zijn met de omslag van toch nog vrij warm weer naar wat frisser allemaal erg verkouden geworden. Zelf ben ik er ook niet aan ontkomen (daarom ook een wat latere update dan jullie van me gewend zijn). Omdat het verkoudheidsvirus flink rondgaat en dus ook jullie kan treffen met deze herfstige dagen deel ik vandaag deze gemberthee met citroen en honing!

Gemberthee met citroen en honing gevonden op pexels

Gemberthee met citroen en honing, een recept?

Nee, eigenlijk kun je het geen recept noemen, dit recept voor deze gemberthee met citroen en honing. Je kunt de thee helemaal aanpassen naar hoe je het zelf het liefst drinkt. Ik vertel je hoe ik het drink, maar ik moedig je aan vooral zelf eens te experimenten met wat je lekker vindt. Zo kun je wat meer honing toevoegen (vonden de kinderen lekker), of deze juist minderen of helemaal weglaten voor wat meer ‘pit’ uit de gember  (meer in het straatje van mijn man). Ook zou je eens kunnen proberen een “infusion” te maken door de citroen en gember toe te voegen aan een al getrokken groene thee en dit gezamenlijk nog even te koken. Het is helemaal aan jou!

Naast dat het goed is tegen verkoudheid zijn er hele websites volgeschreven over hoe goed dit wel niet is als je wilt afvallen door thee te drinken. Of over hoe goed het is voor je huid en haar. Dat het rijk is aan anti-oxidanten, zeker als je ook nog kurkuma toevoegt zoals onder anderen getipt door Pauline. En talloze andere voordelen van deze thee. Het allerbelangrijkste is dat het gewoon heel lekker is.

Wat gebruik ik voor deze thee

Per kop thee:

Kokend water om je theekop te vullen
1 centimeter geraspte gember
1 schijf citroen, zorg dat de schil schoon is
een theelepel goede honing

Ik heb zelf heerlijke honing gekregen van een vriendin, die het had meegenomen bij een Franse imker. Misschien dat jij in jouw buurt ook een imkerij kan vinden die je goede honing kan aanbieden?

Gemberthee met citroen le creuset bloemen havermoutkoekjes moleskine

Ik had havermoutkoek op basis van banaan bij de thee

Hoe maak ik deze thee?

  1. Mix de ingrediënten en laat het goed trekken. Zeker vijf minuten.

Klaar, haha! Je kunt de gember en citroen eruit halen of gewoon laten zitten. Ik vind het altijd lekker om de thee goed warm te drinken. Maar de smaak en werking zijn ook prima als je het zou willen gebruiken als ijsthee.

Heb jij goede tips om te eten of drinken met de herfst? En welke thee drink jij het liefst? Of  iets anders van een lekker drankje tegen verkoudheid? Laat het me weten!

Sita

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply