Follow:
Hoofdgerecht, Pasta, Vegetarisch

Gnocchi maken met groenten en boerenkoolpesto

Gnocchi met geroosterde groenten en boerenkoolpesto maken is heerlijk en makkelijk

Op donderdag maak ik altijd het weekmenu voor de daarop volgende week en toen ik mijn man vroeg voor een bijdrage kwam hij met een recept voor boerenkoolpesto van Fransesca (alle credits voor de heerlijke pesto!) aanzetten. Ondanks dat ik niet van boerenkool houd, waren we beide nieuwsgierig naar deze pesto variant. Ik had nog wat groenten liggen die op moesten en deze pesto in combinatie met geroosterde groenten en hiermee gnocchi maken leek me ontzettend lekker. En dat was het ook! Echt het proberen waard. De oven doet het meeste werk voor je dus dit recept is ook nog eens heel geschikt voor een doordeweekse dag.

Gnoccho maken met geroosterde groenten en boerenkoolpesto


Bereidingstijd voor de pesto: 10 minuten
Bereidingstijd voor de gnocchi en groenten: 35 minuten
Totaal nodig: 35 minuten
Genoeg voor: 4 personen


Welke ingrediënten heb je nodig?

Voor de pesto (een flinke pot vol)

– 100 gr boerenkool
– 60 gr Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 30 gr cashewnoten, ongezouten
– 30 gr walnoten, ongezouten
– sap van 1/2 citroen
– 150 ml olijfolie
– zout

Voor de gnocchi met geroosterde groenten

500 gram pompoen blokjes
2 zoete aardappels
250 gram gnocchi
1 rode paprika
250 gram cherry tomaten
peper, zout en olijfolie
1 bol buffelmozzarella

Gnocchi maken met geroosterde groenten en boerenkoolpesto

En hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de paprika in dunne repen.
    Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de pompoenblokjes, paprika, hele cherrytomaten en zoete aardappelblokjes uit over de bakplaat. Verdeel wat olijfolie en peper en zout over de groenten en schuif in de oven. De groenten hebben +/- 35 minuten nodig op 230 graden. De precieze tijd kan iets verschillen per oven.
  2. Was de boerenkool en blancheer deze 3 minuten in een pan met ruim kokend water. Giet de boerenkool af en spoel na met koud water. Laat de boerenkool uitlekken en knijp het resterende water er uit met je handen.
  3. Doe de Parmezaanse kaas, boerenkool, knoflook en de noten samen met de olijfolie en citroensap in een hakmachine en maal fijn tot een pesto. Ik gebruikte een hakmachine maar je kunt het ook met een vijzel doen. Als je de pesto te dik vindt dan kun je nog wat olijfolie toevoegen – voor ons was die perfect. Breng de pesto op smaak met zout en peper. De pesto kun je bewaren in een schoon potje en blijft enkele dagen goed in de koelkast. Sluit het potje wel goed af en bedek de pesto met een laagje olijfolie.
  4. Wanneer de groenten bijna klaar zijn breng je een pan met water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de verpakking. De mijne had 3 minuutjes nodig.
  5. Giet de gnocchi af en meng de gnocchi met 3 à 4 eetlepels boerenkoolpesto. Meng daarna met de groenten en verdeel over de borden.
  6. Verdeel wat buffelmozzarella over de borden.

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply