Follow:
Bijgerecht en snack, Dessert, IJs, Recepten

Het beste dulce de leche ijs

Dulce de leche ijs

Deze zomer ben ik veel bezig geweest met zelf ijs maken. Dit dulce de leche ijs is zonder twijfel het lekkerste ijs van deze zomer. Het is zacht, romig… de perfecte afsluiter van een maaltijd!
Het is niet moeilijk om te maken maar heeft wel enige voorbereiding nodig. Begin dus een dag van te voren met het maken. Dit recept gaat ervan uit dat je de dulce de leche al gemaakt hebt. Het recept voor dulce de leche vind je hier.


Voorbereiding: 10| Bereiding: 40 minuten| Totale tijd: 40 minuten(+vriezertijd)
Porties: ruim 500 ml ijs


Wat heb je nodig?

1 blik dulce de leche
250 ml ongeklopte slagroom
250 ml volle melk
1 theelepel vanille-extract
2 eidooiers
Eventueel: wafelhoorntjes of bakjes om te serveren

Keukengerei: een ijsmachine is héél handig, maar het zou eventueel ook zonder kunnen. Heb je er een? Of ken je iemand die er ooit één in een kerstpakket heeft gekregen? Afstoffen! Daarnaast heb je een afsluitbare bak (afsluiten kan ook met folie) nodig om je ijsmengsel in te laten koelen.

heerlijk dulce de leche ijs in een bak

Zo maak je dit heerlijke ijs

  1. Doe de melk, slagroom, vanille extract en drie kwart van de dulce de leche in een pan en breng dit aan de kook. Zet de rest van de dulce de leche terug in de koelkast. Roer af en toe en zorg dat het melkmengsel niet aanbrandt. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur. Als het goed is is de dulce de leche nu opgelost.
  2. Scheid de eidooiers van het eiwit en klop de dooiers op tot ze dik en licht van kleur zijn.
  3. Giet het hete melkmengsel op de eidooiers en klop dit nog even kort op met een garde of een handmixer. Giet het in een (afsluitbare) bak en laat het mengsel koud worden. Minimaal 4 uur maar liever een nacht in de koelkast.
  4. Giet het koude mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten draaien.
  5. Giet het ijs in een bak en schep de overgebleven dulce de leche er door heen. Doe de bak dicht. Leg het nu nog een paar uur in de vriezer.

dulce de leche caramel swirl

Na een paar uurtjes in de vriezer kun je er bolletjes van scheppen, en smullen maar!

Smakelijk!

En zoals altijd: ik vind het leuk om te zien wat je ervan gemaakt hebt! Maak een foto en tag me of laat je reactie achter.

dulce de leche ijs in hoorn

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply