Follow:
IJs

Kinder Bueno ijs met Nutella: zonder ijsmachine!

Kinder Bueno ijs met Nutella

Kinder Bueno én nutella in één recept? Yes! Voor dit supermakkelijke ijsrecept heb je maar 5 ingrediënten nodig en geen ijsmachine. Het moet wel eventjes in de vriezer: geduld is een schone zaak. Maar dan heb je ook wat!

Kinder bueno ijs met nutella

Als ik ijs maak dan maak ik bijna altijd ijs op basis van eieren. Eieren zorgen voor een romige en luchtige consistentie. Daarnaast maak ik bijna ook altijd gebruik van een ijsmachine. De combinatie van eieren en een ijsmachine zorgt voor vol, romig ijs zonder ijskristallen dat niet onderdoet voor ijs van een goede ijssalon.

Ik begrijp dat niet iedereen een ijsmachine heeft maar toch wel eens ijs wil maken. Zelf ijs maken zonder een ijsmachine is mogelijk, vaak word dan wel aangeraden het ijs veelvuldig om te scheppen. Hierdoor wordt het maken van ijs een tijdrovend klusje.

Maar niet met dit recept! Voor dit ijs, op basis van mascarpone, heb je geen ijsmachine nodig en je hoeft het ook niet om het kwartier om te scheppen.


Voorbereiding:10 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 15 minuten + 8 uur in de vriezer
Resultaat: 750 ml ijs


Wat heb je nodig voor dit ijs

500 gram mascarpone
een blikje gecondenseerde melk
3 pakjes Kinder Bueno (dat zijn dus 6 reepjes)
3 eetlepels Nutella
1 theelepel vanille-extract

Kinder bueno ijs met nutella

Zo maak je dit ijs

1. Klop de mascarpone met een garde of een mixer glad. Zodra deze een gladde consistentie heeft bereikt meng je de gecondenseerde melk, de Nutella en het vanille extract erdoor heen. Mix alles goed tot een glad mengsel.

2. Verkruimel de Kinder Bueno’s, dat hoeft niet superfijn. Het is juist lekker als er wat grotere stukken Bueno in je ijs zitten. Meng de Kinder Bueno door het ijsmengsel.

3. Doe het mengsel nu in een afsluitbare bak en stop deze in de diepvries. Het ijs moet minimaal 8 uur in de diepvries liggen. Roer het om de circa 2 uur even goed om. Dat komt met 8 uur neer op vier keer roeren, valt reuze mee hè?

Kinder bueno ijs met nutella

Klaar is je ijs. Het was lekker met de mooie zomerse dagen, het is nog steeds lekker nu het herfst wordt, en het zal nog steeds lekker zijn als het straks winter is. Bijvoorbeeld met de feestdagen. Er is altijd tijd voor ijs, wat jij?

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply