Follow:
Hoofdgerecht, Kip

Kip cacciatore, lekkere Italiaanse kip uit de oven

Kip cacciatore

Kip Cacciatore is een echte klassieker in de Italiaanse keuken. Iedere Italiaanse mama heeft haar eigen recept en hieronder vind je de mijne. Verrassend makkelijk en snel te maken , smakelijk in zowel de winter als de zomer en lekker met pasta, brood of salade. Heel divers dus! Daarnaast heb je maar 6 ingrediënten nodig. Makkelijk!

Ik gebruik kipfilet voor de cacciatore maar je kunt de kip makkelijk vevangen door kipdijfilet of door kippenpoten. Houd er dan wel rekening mee dat de oventijd eventueel verlengd moet worden en dat het met kippenpoten lekker is om ze eerst even aan te braden.

Dit gerecht is niet moeilijk om te maken en vergt weinig voorbereiding. De smaken moeten wel wat tijd hebben om in de kip te trekken, dan is de cacciatore het állerlekkerste. Ik maak deze cacciatore altijd in de ochtend en zet hem afgedekt in de koelkast. In de avond gaat hij dan de oven in en hoef ik alleen nog wat pasta te koken.

Omdat onze kinderen mee eten heb ik de rode wijn in de cacciatore vervangen door rode wijn azijn. Geeft toch net dat subtiele smaakje maar dan zonder de alcohol. Je kunt de rode wijn azijn makkelijk vervangen door een half glas (lekkere, liefst Italiaanse) rode wijn.

Italiaanse kip cacciatore


Voorbereiding:10 minuten + koeltijd
Bereiding: 45 minuten
Totaal: 55 minuten


Welke ingrediënten heb je nodig?

600 gram kipfilet
120 gram zwarte olijven
3 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
4 laurierblaadjes
3 eetlepels rode wijnazijn óf een half glas Italiaanse rode wijn
Peper en zout naar smaak
Pasta, salade of wat je maar wilt om het mee te serveren

En hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilets in de lengte door midden en bestrooi met zout en peper(uit de molen!) naar smaak.
  2. Snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes en plet de derde teen.
  3. Pak een ruime ovenschaal en doe de tomatenblokjes, laurierblaadjes, olijven, knoflook en wijnazijn hier in. Leg de kipfilets erin en schep alles om. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat zo een paar uur alle smaken intrekken.
  4. Verwarm de oven om 200 graden en schuif de ovenschaal er in. Na ongeveer drie kwartier is de kip cacciatore klaar.
    Iedere oven is anders, snijd eventueel na drie kwartier de kip door midden om te kijken of hij helemaal gaar is.

Heerlijke Italiaanse kip cacciatore, lekker recept om zelf te maken

Als je je afvraagt wat voor wijn je moet gebruiken, kun je uitgaan van de regel: als het niet lekker genoeg is om te drinken, is het ook zeker niet lekker genoeg om mee te koken Pak dus een lekkere wijn en drink wat je niet gebruikt in de maaltijd lekker op onder (en na) het eten.

Welke wijn kook jij het liefst mee?

Ik ben benieuwd wat je van dit gerecht vond. Laat het me weten! Heb je het gerecht zelf gemaakt? Plaats dan een foto op social media met #overgekookt – daar word ik blij van!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply