Follow:
Kip

Kip piccata, recept voor het voorjaar

Kip piccata: Kip met citroen en kappertjes 

Met de lente in het achterhoofd maakte ik dit heerlijke kip piccata recept. Door de kappertjes en citroen smaakt het lekker fris en het is zo veelzijdig dat je het kunt eten met brood, pasta of/en salade.
De Italianen maken piccata traditioneel met kalfsvlees. De kalf wordt heel dun gesneden, gewenteld in bloem en daarna gebakken in een saus van boter, citroen en kappertjes. Deze piccata is gemaakt van kipfilet. Iets makkelijker te verkrijgen en nog steeds net zo lekker!

Kip piccata maken doe je met dit lekkere kip piccata recept


Totale bereidingstijd: 30 minuten
Genoeg voor 4 personen


Wat heb je allemaal nodig?

600 gram kipfilet
60 gram kappertjes (dit is het uitlekgewicht)
1 citroen
100 ml kippenbouillon
50 gram roomboter
1 ui
2 tenen knoflook
een paar stronkjes peterselie
50 gram bloem
bloem, zout en peper

Verder heb je nodig: een koekenpan, een deegroller of vleeshamer, stukje bakpapier
Bedenk ook waarmee je de kip wilt serveren.

Kip piccata maken doe je met dit lekkere kip piccata recept

En hoe moet je deze kip piccata maken?

  1. Snijd de kipfilets horizontaal door midden. Kun je je hier geen voorstelling bij maken? Denk aan een boek dat opengeklapt wordt.
  2. Leg alle kipstukken op een snijplank tussen 2 stukken bakpapier en maak ze nog wat dunner door er met een vleeshamer op te slaan. Dit komt de malsheid van het vlees ten goede en zorgt ervoor dat de kip straks nóg sneller klaar is. Geen vleeshamer in huis? Een deegroller werkt ook prima, weet ik uit eigen ervaring.
  3. Doe de bloem in een kommetje en wentel de kip hier door heen. Alle kip moet bedekt worden.
  4. Verwarm de klont boter in een hapjespan of ruime koekenpan en bak de kip gaar. Draai hem regelmatig om. Door het bloemjasje zal de kip heerlijk krokant worden maar pas op dat hij niet verbrandt.
  5. Terwijl de kip aan het garen is snijd je de ui fijn en pers je de tenen knoflook uit.
  6. Kip gaar? Haal hem uit de pan en leg even apart. Hou de kip wel in de buurt, je hebt het zo nog nodig. Laat het vet in de pan en bak hier de ui en knoflook glazig in. Je kunt gerust nog wat meer boter of olie gebruiken als je pan te droog is.
  7. Wanneer de ui en knoflook glazig gebakken is voeg je de kappertjes en het sap van een citroen toe. Gooi de citroen nog niet weg, ook die heb je nog nodig!
  8. Doe de kip terug in de pan en blus het geheel af met de bouillon.
  9. Snijd de citroen die je eerder gebruikt hebt in dunne plakken.
  10. Serveer de kip piccata met vers gehakte peterselie en citroenplakjes.

Kip piccata maken doe je met dit lekkere kip piccata recept

Klaar! Geniet van de frisse smaken, en…

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply