Follow:
Kip

Kip tandoori, smakelijk, snel en superlekker!

Kip tandoori

Kip Tandoori van Knorr, wie kent het niet? Toen ik nog student was maakte ik met grote regelmaat zo’n makkelijk en snel wereldgerecht. Smaakte best prima vond ik. Tot ik in een Indiaas kookboek bij mijn ouders thuis een authentiek recept voor kip tandoori vond. Toen ik dat eenmaal gemaakt had wist ik, zelf maken is zoveel lekkerder. Dat recept nam echter wel wat tijd in beslag. En waar ik als student op kamers tijd te over had heb ik nu als moeder van drie kleine kinderen tijd te weinig. Gek hoe dat gaat.

Kip tandoori wordt in India gemaakt in een tandoor, een klei oven. Ook gebruiken ze in India tandoori kleurstof, hierdoor ziet de kip tandoori die we hier eten er vaak anders uit. Tandoori kleurstof is hier lastig te krijgen maar bij een echt authentiek Indiaas restaurant zullen ze het zeker gebruiken.
De beste kip tandoori die ik ooit at was in een piepklein Pakistaans familie restaurant in Melaka (Maleisië). Het hele stadje liep ’s avonds uit voor deze tandoori.

Hieronder vind je mijn recept voor kip tandoori. Authentiek? Niet echt, bij gebrek aan een tandoori oven. Lekker? Zeker wel! Snel en makkelijk? Ook dat. Met dit recept heb je geen pakjes en zakjes meer nodig en ik beloof je dat het veel lekkerder smaakt.

Zelf kip tandoori maken met naanbrood


Voorbereiding: 5 minuten (+ 1 uur marineren) | Bereiding: 15 minuten | Totaal: 20 minuten + de marineertijd
Porties: 4


Welke ingrediënten heb je nodig?:

400 gram kipfilet
200 gram volvette griekse yoghurt
1 kleine ui
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel garam masala
2 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel chilivlokken
Ter garnering: verse, fijngesneden koriander.

Hoe maak je deze kip tandoori?

  1. Meng de yoghurt met alle specerijen, het citroensap en twee uitgeperste tenen knoflook.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan het yoghurtmengsel. Dek af en laat minimaal een uur marineren, liefst nog langer. De zuurheid van de yoghurt zorgt ervoor dat de kip supermals wordt.
  3. Snipper de ui fijn en fruit samen met wat olie in een koekenpan aan. Houd rekening met het formaat van je pan aangezien de kip en de marinade hier ook bij komen.
  4. Voeg de kip toe en laat garen. Door de yoghurt bakt het snel aan dus zet het vuur niet te hoog en schep de kip regelmatig om.
  5. Serveer de kip tandoori samen met wat verse koriander en eventueel een eetlepel griekse yoghurt. Kip Tandoori is lekker met bloemkool en rijst maar smaakt ook heerlijk met zelfgemaakt naanbrood.

Zelf kip tandoori maken met naanbrood

Wat vind jij? Een wereldgerechtje maken of toch liever zelf je kruiden verzamelen? Ik weet het in elk geval wel!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply