Follow:
Bijgerecht en snack, Salade

Komkommersalsa – snel en fris!

Komkommer en salsa?

Toen ik dit voor het eerst ging maken was ik er vantevoren niet helemaal zeker van. Komkommer verwerkt tot salsa, zou dat wel lekker zijn? Inmiddels maak ik dit heel regelmatig. Ik ben er zo gek op omdat we de ingrediënten bijna standaard in huis hebben, het supersnel te maken is en het heerlijk fris van smaak is. De komkommer en ui geven een klein beetje bite, iets wat ik ook altijd erg kan waarderen in een salsa. Als je op zoek bent naar een snelle salsa die bijna overal goed bij past zit je hier goed!


Voorbereiding = bereiding: 5 tot 10 minuten |
Porties: voldoende voor 4 sides |


cucumber salsa komkommer salsa salade

Wat zit er in deze salsa

1 hele komkommer, zaadjes verwijderd
3 tomaten, zaadjes verwijderd
1 eetlepel yoghurt
2 eetlepels appelazijn of natuurazijn
1 takje munt*
1 eetlepel mosterd
1 rode ui (een kleine) fijn gesnipperd
sap van een halve citroen
peper naar smaak
Over de munt: ik ben hier toevallig op gekomen omdat mijn tuin ermee vol staat. Het geeft een extra frisse smaak aan je salade. Houd je hier minder van? Probeer dan peterselie of koriander.

Verder nodig: een snijplank, saladeschaal, eetlepel en een mes

Hoe maak je het?

  1. Snijd de komkommer in de lengterichting doormidden. Schraap dan met je lepel de zaadjes uit de hele lengte van de komkommer. Een lepel is hier heel handig voor want die heeft de juiste ronding om dat goed te kunnen doen. Doe dit voor beide helften. Als je wilt kun je ook de schil wegsnijden maar dat doe ik persoonlijk nooit. Als alles klaar is kun je de komkommer in blokjes snijden. Doe het zo fijn je wilt, ik heb ze niet té fijn gemaakt.
  2. Doe nu hetzelfde met je tomaten. Snijd ze twee keer doormidden (dus in vier kwarten) en snijd dan de zaadjes weg. Snijd het dan in blokjes in je gewenste formaat.
  3. Snipper de ui. Probeer dit wel zo fijn mogelijk te doen! Snijd ook de munt in stukjes.
  4. Gooi alles bij elkaar in je saladeschaal. Voeg dan de yoghurt, azijn en mosterd toe, knijp je halve citroen uit boven het geheel (kijk wel uit voor pitjes) en breng het verder op smaak met een beetje peper. Meng alles goed door elkaar.
  5. Je salade is klaar!

cucumber salsa komkommer salsa close up salad

Zo, hoe lang heeft dat je gekost? Vast en zeker klaar binnen 10 minuten, of niet? Ik ben benieuwd waarmee je deze salsa combineert, bij ons in huis gaan we er in elk geval alle kanten mee op. Bijvoorbeeld bij deze köfte met pilav.

Eet smakelijk!

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply