Follow:
Bijgerecht en snack

Kruidenboter met een vleugje citroen

Kruidenboter, homemade smaakt altijd het best

Genieten jullie ook zo van een kom warme soep met een stokbroodje met kruidenboter? Ik wel! Nu kun je natuurlijk diverse soorten kopen in de supermarkt maar zelf maken is véél lekkerder en ook nog eens heel erg makkelijk.
Ik maakte van de week een variant met veel verse kruiden en vers citroen sap en dat was echt heerlijk.

Het gevaar met homemade kruidenboter is, vind ik, het gebruik van teveel knoflook. Zeker in de knoflookpers geeft de knoflook heel veel smaak. Daarom zijn sommige mensen ook fel tegen het gebruik van een pers. Persoonlijk ben ik daar niet zo strikt in, je kunt altijd je hoeveelheden aanpassen aan het instrument dat je gebruikt.

Hoewel sommige mensen van mening zijn dat je nooit teveel knoflook kunt gebruiken, houd ik zelf helemaal niet van kruidenboter met zoveel knoflook dat je maagpijn ervan krijgt! In deze variant daarom niet té veel knoflook, en de citroen maakt het lekker fris.

Zelf kruidenboter maken doe je met dit kruidenboter recept


Voorbereiding = bereiding: 5 minuten


Wat heb je nodig?

1 pakje ongezouten roomboter op kamertemperatuur
15 takjes verse koriander
½ citroen
15 stengels verse bieslook
15 blaadjes verse basilicum
zout en peper naar smaak
1 grote teen knoflook

Zelf kruidenboter maken doe je met dit kruidenboter recept

En hoe maak je deze kruidenboter?

  1. Hak alle verse kruiden fijn en doe ze samen met de zachte boter in een kommetje.
  2. Pers de knoflook uit en voeg samen met het sap van een halve citroen bij de boter.
  3. Prak en meng de kruiden, knoflook en het citroensap door de boter.
  4. Proef! En voeg zout en peper uit de molen naar smaak toe.

Zelf kruidenboter maken doe je met dit kruidenboter recept

Tip!

Wist je dat je deze kruidenboter heel goed kunt invriezen?
Doe de kruidenboter op een stuk huishoudfolie, vouw dicht en draai de zijkanten dicht zoals een toffee. Laat dit opstijven in de vriezer. Als de kruidenboter eenmaal uitgehard is kun je er heel gemakkelijk plakken van af snijden naar de hoeveelheid die je nodig hebt. Je kunt ook een ijsklontjesvorm vullen met kruidenboter en die invriezen.

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply