Follow:
Bijgerecht en snack, Koekjes, cake en taart, Ontbijt en lunch

Muffins op de gezonde manier

Muffins op de gezonde manier

Leuk dat je mijn recept voor deze muffins op de gezonde manier leest. Het internet staat vol met recepten als je zoekt naar gezonde recepten voor muffins, zeker ook met havermout. Door de banaan toe te voegen aan het beslag en de stukjes appel die zich samen met de koekkruiden lekker door de muffin verdelen wordt deze variant ook zonder suiker lekker zoet. Er zit helemaal geen tarwe, geen geraffineerde suiker en geen zuivel in. Dat maakt deze havermoutmuffins perfect als tussendoortje en ook ideaal als iets lekkers voor in het broodbakje van de kinderen. 


Voorbereidingstijd: 10 minuten | Oventijd: 30-35 minuten | Totaal: circa 45 minuten.
Resultaat: ongeveer 10 muffins


Recept voor heerlijke gezonde muffins

Wat heb je nodig?

1 banaan
1 grote appel
2 eieren
100 milliliter amandelmelk
130 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
60 gram walnoten
snufje zout
2 theelepels zonnebloemolie

Als kookgerei heb je een muffinvorm en papiertjes of siliconen cupcakevormpjes (beter) en een staafmixer of blender nodig.

Hoe maak je deze muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de havermout met de amandelmelk, banaan, bakpoeder, en eieren. Gebruik je blender of staafmixer om hier een glad beslag van te maken.
  3. Voeg de koek- en speculaaskruiden, het zout en de zonnebloemolie toe aan het beslag.
  4. Snijd de appel. Mag geschild worden maar hoeft niet – ik heb dat zelf in elk geval niet gedaan. Hak ook de walnoot in fijne stukjes.  Schep de appel en walnoot door het beslagmengsel.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes. Als je muffinpapiertjes gebruikt moet je ze een beetje invetten met olie. Als je siliconenvormpjes gebruikt hoeft dat niet. Persoonlijk werk ik daar het liefst mee, maar papiertjes zien er leuker uit. Jouw keuze. Doe de vormpjes behoorlijk vol, want dit beslag zal niet veel meer rijzen tijdens het bakken.
  6. Zet de muffins 30 tot 35 minuten in de voorverwamde oven. Ze zijn klaar als je er met een satéprikker in kunt prikken en deze er schoon weer uitkomt. Even laten afkoelen en…

Gezonde havermoutmuffins

Klaar! Meteen eentje proeven, of bewaar ze. Tip: je kunt deze muffins heel goed invriezen. Zo kun je meerdere muffins voorbereiden en ze over de week verdelen als je ze inderdaad in het broodbakje doet. Maar dat hoeft natuurlijk niet, ze zijn direct vers ook heerlijk.

Eet smakelijk!

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply