Follow:
Basisrecept, Bijgerecht en snack

Muntpesto met basilicum – een frisse pesto maken doe je zo

Muntpesto met basilicum

Ik moet bekennen dat ik een echte pesto snob ben. Pesto vind ik al snel te droog, te zout, te bitter en te ‘knoflookerig’. Met een beetje pech vind je dit allemaal in één potje pesto. Smaken verschillen dus ik zal niet beweren dat ik hét perfecte recept voor pesto heb maar deze frisse muntpesto variant is in ieder geval wel heel erg smakelijk.

Muntpesto met basilicum, een fris pesto recept met munt en basilicum. Zelf pesto maken smaakt zoveel beter!

Basilicum had ik nog staan, net zoals cashewnoten en grana pedano. Basilicum pesto vind ik vaak te zwaar dus ik was op zoek naar een pesto met een frisse touch. Die frisse touch vond ik in mijn achtertuin, hier hebben we zowaar een munt probleem. Onze achtertuin staat vol met munt dat is gaan woekeren. Bossen en bossen vol met munt dat maar door blijft groeien. Er valt niet tegenop te plukken of te eten.

Nu ik deze heerlijke muntpesto met basilicum heb uitgeprobeerd weet ik: dit gaan we komende zomer veel maken. Misschien dat we nog eens door 10 % van de munt heenkomen?

Tip: investeer in een fles olijfolie van goede kwaliteit. Het is het écht waard en je proeft het echt. Ik zal je niet vertellen hoeveel pesto’s ik verpest heb met vieze olijfolie. Als je eenmaal het verschil hebt geproefd wil je niet anders meer!


Muntpesto met basilicum: de cijfers

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totaal: 10 minuten
hoeveelheid: 1 potje munt basilicum pesto


Ingrediënten

2 handen basilicumblaadjes
2 handen muntblaadjes
1 teen knoflook
50 gram cashewnoten
50 gram grana padano
olijfolie
zout en peper naar smaak

Extra nodig: een hakmachine, blender of vijzel om te pesto te maken

Muntpesto met basilicum, een fris pesto recept met munt en basilicum. Zelf pesto maken smaakt zoveel beter!

Hoe maak ik deze muntpesto?

  1. Doe de basilicum en munt in een hakmachine en laat draaien tot de blaadjes helemaal fijn zijn.
  2. Voeg de knoflook, kaas en cashewnoten en maal weer helemaal fijn.
  3. Voeg olijfolie naar smaak toe. Wil je de munt basilicum pesto iets droger? Voeg dan een klein beetje olijfolie toe. Wat natter? Voeg meer olijfolie toe.
  4. Proef de pesto. Tevreden met de consistentie en de smaak? Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe. Ik heb dit niet gedaan.

Muntpesto met basilicum, een fris pesto recept met munt en basilicum. Zelf pesto maken smaakt zoveel beter!

Eet smakelijk!

Deze muntpesto is heerlijk door de pasta, op het vlees of op een broodje of toastje. Bijvoorbeeld dit olijfbrood, of maak eens no-knead bread. Zin in een andere aparte pesto? Check ook eens deze boerenkoolvariant!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply