Follow:
Vegetarisch

Nacho’s met een twist – probeer het eens met pompoen en zoete aardappel!

Nacho’s met pompoen en zoete aardappel

De pompoenperiode is inmiddels in volle gang. Maak jij ook zoveel pompoenrecepten in deze tijd van het jaar? Ik wel in elk geval. Pompoen is heel veelzijdig maar toch ook heel uitgesproken van smaak. Bijvoorbeeld lekker in een pompoensoep, in een pastasalade samen met wat feta, verwerkt tot een lekkere pompoentaart of zoals ik nu deed, bij de nacho’s! De combinatie van de nacho’s met zoete aardappel en pompoen vond ik verrassend lekker en het past perfect bij het seizoen. Wat is jouw favoriete combinatie met nacho’s?

Delicious recipe for a pumpkin sweet potato nacho pairing \ Lekker recept voor nacho's met zoete aardappel en pompoen


Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale bereidingstijd: 45-60 minuten, afhankelijk van je oven
Porties: reken op 4 porties, bij ons was het schoon op


Welke ingrediënten heb ik gebruikt?

650 gram flespompoen
250 gram zoete aardappel
3 eetlepels za’atar (dat is een kruidenmix – kun je bij iedere supermarkt krijgen of haal het op de markt!)
een ui
150 gram strooikaas, ik gebruikte 30+ kaas
200 gram tortilla chips
een halve limoen
klein bakje crème fraîche, ik gebruikte de light variant
een pluk verse koriander
een eetlepel olijfolie
twee avocado’s

Verder heb je nodig:

een oven met een bakplaat (of twee)
bakpapier
een ruime ovenschaal

Hoe maak je deze nacho’s?

  1. Verwarm de oven eerst alvast voor op 220 graden.
  2. Snijd dan de groenten. De zoete aardappel schil je eerst, dan snijd je deze in blokjes. De flespompoen hoef je niet te schillen. Snijd de hele flespompoen doormidden (van boven naar onder). Zo kun je vervolgens makkelijk de zaadjes eruit scheppen. Als de zaadjes eruit zijn kun je de pompoen in dezelfde maat blokjes snijden als de zoete aardappel. Ik heb grofweg tussen de 1- en 2 centimeter als maat aangehouden. Het komt niet zo precies! Snijd ook de ui in ringen of partjes.
  3. Leg het bakpapier op de bakplaat. Meng hierop de blokjes groente die je in de vorige stap hebt gesneden met de za’atar en olijfolie. Als de oven goed warm is schuif je de bakplaat in de oven. Het is afhankelijk van je oven hoe lang de groente zal moeten bakken. In die van mij reken ik op zeker 40 minuten.
  4. Na ongeveer een half uur (of tien minuten voordat je groente klaar is) moet je even goochelen. Schuif de groente in een ovenschaal en zet deze terug op de bodem van je oven. Doe een nieuw bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hierop de tortilla chips. Strooi de kaas eroverheen. Als je twee bakplaten hebt is het handig de tweede te gebruiken, dat wisselt wat makkelijker. Bak de chips dan de laatste 10 minuten mee in de oven.
  5. Snijd de avocado doormidden. Haal de pit eruit en snijd in blokjes of reepjes. Dit is ook een mooi moment om de limoen te snijden en de blaadjes van de stronk koriander te plukken. Je kunt de koriander ook met steel en al gebruiken: wist je dat in de steel van koriander meer smaak zit dan in het blad?
  6. Zodra de kaas gesmolten is en de groente lekker is gebakken haal je alles uit de oven. Verdeel dan de tortilla chips in de ovenschaal, bij de nacho’s met pompoen en zoete aardappel en ui. Verdeel daar weer overheen de avocado en top het af met hier en daar een lepeltje crème fraîche. Tot slot verdeel je de koriander en knijp je er een beetje limoen overheen.

Recept voor nacho's met pompoen en zoete aardappel \ Pumpkin sweet potato nacho recipe, delicious

Klaar zijn je nacho’s, met een twist! Ik hoop dat je het lekker zult vinden. Laat je me weten wat je ervan vond? Ik ben heel benieuwd!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply