Follow:
Basisrecept, Bijgerecht en snack

Olijfbrood maak je zo makkelijk zelf

Lekker olijfbrood met grana padano

Hallo, daar ben ik weer! Het is alweer een poosje geleden dat ik actief was op Overgekookt en op social media. Het leven kwam er even tussendoor zullen we maar zeggen. Maar, I’m back! Binnenkort ga ik twee weken op vakantie naar Toscane met mijn gezin en na die tijd verwacht ik weer helemaal terug te komen in het bloggen én boordevol met nieuwe recepten en inspiratie.

Voor nu: supersimpel olijfbrood met zwarte olijven en grana padano. Ontzettend lekker én foolproof, want dit recept is gebaseerd op mijn basisrecept voor no knead bread. Een perfect knapperig broodje bij de soep, borrel of bij een stukje vlees met salade.

Olijfbrood recept zelf olijfbrood maken

Welke ingrediënten heb je nodig?

400 gram bloem
1 theelepel zout
300 ml koud water
1 eetlepel gist
120 gram zwarte olijven
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 hand geraspte grana padano

Olijfbrood recept zelf olijfbrood maken

En hoe maak je dit lekkere olijfbrood

  1. Meng de bloem met het zout en de gist. Voeg het water toe en roer met een lepel goed door elkaar. Bedek met plastic folie en laat 12-18 uur rusten op kamertemperatuur.
  2. Strooi flink wat bloem op je aanrecht en haal het deeg uit de kom. Het is heel erg plakkerig dus zorg dat je handen ook goed bedekt zijn met bloem.
  3. Hak de olijven grof en rasp eventueel de kaas. Meng de olijven, kruiden en de kaas met het brooddeeg.
  4. Vorm een mooie bal op een bakpapiertje. Laat nu nog 2 uur afgedekt rijzen.
  5. Een half uur voor het einde van de rijstijd verwarm je de oven mét braadpan erin op 230 graden.
  6. Haal de hete braadpan(pas op!) uit de oven en leg voorzichtig het bakpapier en de deegbal in de braadpan. Maak een ondiepe snede of ruitpatroon in het midden voordat het brood de oven in gaat. Dit zorgt voor een extra knapperige korst.
  7. Bak het brood 30 minuten met deksel op de braadpan. Verwijder na 30 minuten het deksel en bak het brood nog 15 minuten.

Olijfbrood recept zelf olijfbrood maken

Je olijfbrood is nu gebakken! Laat het rustig afkoelen buiten de pan, en laat de pan zelf natuurlijk ook goed afkoelen. Let op: deze is erg heet!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply