Follow:
Persoonlijk, Recepten

Op bezoek bij de Friese palingroker!

Op bezoek bij de Friese palingroker

Hallo allemaal! Hebben jullie al eens gehoord van de Friese palingroker? Wekelijks vaart hij door de Amsterdamse grachten om verse, gerookte paling aan de man te brengen. Maar mocht je nu niet in Amsterdam wonen of zijn maar wél zin hebben in zijn lekkere paling dan kun je vanaf nu ook paling bestellen via de pas geopende webshop. Om de opening te vieren van de webshop werd ik uitgenodigd voor een rondvaart en proeverij!  Wat extra leuk is, is dat ik jullie namens de Friese Palingroker 10% korting op jullie eerste bestelling in de webshop mag geven! De kortingscode vind je onderaan dit artikel.

Rondvaart met de Friese palingroker

De Friese palingroker

Donderdag 3 oktober werd ik om 15:00 uur verwacht op de de Oostkade in Amsterdam. Hier gaan we aan boord om een vaartocht te maken door de Amsterdamse grachten. Een voor een druppelden de mensen binnen en na een welkomstwoord van Bas, de Friese Palingroker en zijn vrouw Willie (het gezicht achter de webshop) konden we vertrekken!

Leuk om te weten is dat Bas tot 2017 Paling verkocht op de Friese meren in plaats van de Amsterdamse grachten. Tijdens een van zijn vaartochten kwam hij een Amsterdammer tegen die hem ervan overtuigde dat hij in Amsterdam een groot succes zou kunnen worden. En zo is het gekomen dat Bas nu meerdere keren per week door Amsterdam vaart met zijn bootje en daar niet alleen gerookte paling maar ook zalm en oesters verkoopt.

En aan heerlijke hapjes en drankjes was tijdens onze boottocht geen gebrek. Zo proefde ik, naast de gerookte paling, ook Gravad Lax en gedroogde ganzenworst.  Ook hiervoor (en veel meer) kun je terecht op de webshop. Hier vind je ook meer achtergrond informatie, zoals waar de vis vandaan komt.

De Friese palingroker

Gelukkig kreeg ik Van Bas en Wilie een tweetal recepten mee naar huis waar ik binnenkort mee aan de slag ga, ik had namelijk nog nooit met paling gekookt. Hier thuis eten we sowieso (te) weinig vis want mijn man houdt er niet van. Mijn vader daarentegen is dol op paling en heeft erg genoten van een heerlijk broodje paling.

Hieronder deel ik het recept van Bas en Willie voor paling op toast. Dit zou een verrassend borrelhapje kunnen zijn maar is in mijn ogen ook zeer geschikt voor een uitgebreide lunch.

Recept

Ingrediënten

oud brood
mayonaise
wasabi
citroensap
scheutje olijfolie
romaine of ijsberg sla
paling
lente uitjes

Bereiding

Gebruik het oud brood om crostini te maken. Snijdt hiervoor het brood in dunne plakken en rooster het in een droge koekenpan. Dat gaat beter dan in een pan met vet want dan verbrand het brood heel snel. Rooster beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Meng de mayonaise met de wasabi pasta naar smaak en bestrijk een crostini met een eetlepel van de wasabi mayonaise. Leg daarna de slasoort naar keuze op de crostini, gevolgd door de stukjes paling en heel fijn gesneden lente uitjes.

Op de website https://friesepalingroker.nl/recepten/ van de Friese Palingroker vind je meer recepten!

Bas en Willie, bedankt! Ik heb een ontzettend leuke middag gehad en vond het heel leuk om kennis met jullie en jullie producten te maken.

Zoals ik al aan het begin van dit artikel schreef mag ik een kortingscode met jullie delen voor jullie eerste aankoop in de webshop. Met de code PALING10 krijg je 10% korting.

Groetjes,

Sita

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply