Follow:
Dessert, Koekjes, cake en taart

Oreo monchoutaart maken met vers fruit

Feest!

Kort geleden is onze zoon Teije twee geworden! Inmiddels is het een traditie geworden hier thuis dat we met een verjaardag ontbijten met taart. De kinderen hebben nog niet hun eigen favorieten (ze vinden alles lekker, net zoals hun moeder) dus ik probeer iedere verjaardag weer iets nieuws te verzinnen. Dit jaar stond er voor Teije een monchoutaart met een twist op tafel: een bodem van Oreo koekjes en een topping van zoet, seizoensfruit in plaats van de gebruikelijke vlaaivulling. Een superlekker en net zo gemakkelijk alternatief op de klassieke monchoutaart!
Ik gebruikte aardbeien en blauwe bessen maar in principe kun je iedere soort fruit nemen(al dan niet in het seizoen). Maak deze Oreo monchoutaart de avond van te voren zodat hij goed kan opstijven in de koelkast. Gebruik de monchou in wikkel. In de winkel vind je ook monchou in bakjes, maar deze is te zacht en hierdoor wordt je taart niet stevig.

Oreo monchoutaart vers fruit


Portie: een grote taart (springvorm 26 cm)
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten + nacht in de koelkast


Ingrediënten

300 gram monchou (in wikkel)
250 ml ongeklopte slagroom
80 gram kristalsuiker
70 gram boter
180 gram oreokoekjes
1 theelepel vanille extract
150 gram blauwe bessen
200 gram aardbeien
1 zakje klopfix

En hoe maak je deze Oreo monchoutaart?

  1. Haal de monchou uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de oreokoekjes fijn. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zet de bodem 10 minuten in de vriezer, zodat alles een beetje kan afkoelen en uitharden.
  3. Klop de slagroom op met het zakje klopfix.
  4. Klop in een andere kom de monchou los samen met de suiker en een theelepel vanille extract.
  5. Meng geleidelijk de slagroom met de monchou en klop tot een glad geheel, zonder klontjes.
  6. Haal de bodem uit de vriezer en smeer het monchou room mengsel uit over de bodem. Zet de taart nu minimaal 6 uur, maar liever de hele nacht, in de koelkast.
  7. Was en snijd het fruit.Haal de taart uit de koelkast en bedek deze met het fruit. Eventueel kun je nog wat poedersuiker over het geheel strooien.

Oreo monchoutaart vers fruit

Eet smakelijk!

Toch liever een andere taart? Kijk eens bij mijn andere recepten voor koek, cake en taart.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply