Orzo salade met een Grieks tintje
Heb je wel eens van orzo gehoord? Orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstekorrel en is heel geschikt om te gebruiken in een warme of koude pastasalade.
In dit recept gebruik ik orzo in een lauwwarme salade met een Grieks tintje. Deze salade staat supersnel op tafel en is daardoor heel geschikt voor een drukke dag. Heerlijk met een stukje gegrilde kip of vis maar ook lekker zoals hij is!
Voorbereiding: 10 minuten | Bereidingtijd: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Genoeg voor 4 goede eters
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze orzo salade?
400 gram orzo
200 gram zwarte olijven
200 gram feta
1 komkommer
400 gram cherrytomaten
1 kleine rode ui
3 eetlepels citroensap
bosje platte peterselie
olijfolie
1 à 2 eetlepels honing
Wij aten het als maaltijdsalade met kipfilet, dit kun je eventueel toevoegen. Ook gerookte kip smaakt hierbij goed! Ook optioneel en door ons met smaak opgegeten iseen handjevol amandelen.
En hoe maak je het?
- Breng water aan de kook en kook de orzo zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten en olijven. Snipper de rode ui. Meng alles in een grote schaal of kom.
- Giet de orzo af en laat 5 minuten afkoelen. Verkruimel ondertussen de feta en hak de peterselie fijn.
- Maak de dressing: 6 eetlepels goede olijfolie, 3 eetlepels (vers) citroensap en 1 à 2 eetlepels honing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de orzo en de verkruimelde feta met de groenten. Voeg de dressing en de peterselie toe en schep goed door elkaar.
In de basis een voedzame pastasalade, de orzo maakt het net even anders. Eet jij wel eens pastasalade? Wat vind jij wat niet kan ontbreken in een pastasalade die je eet als avondmaaltijd? Ik ben benieuwd van je te horen! Maak je deze orzo salade, dan vind ik het super leuk als je dat mij laat weten. Tag me op je social media met #overgekookt of laat een berichtje achter.
Eet smakelijk!
Sita
No Comments