Follow:
Basisrecept, Hoofdgerecht

Pannenkoeken bakken met appel en kaneel

Appel-kaneel pannenkoeken met Griekse yoghurt en walnoten

Deze kerstvakantie logeerden ik en mijn gezin een weekje in het huis van schoonouders. Omdat het vakantie was en mijn kinderen er gek op zijn, besloten ik en de jongens pannenkoeken te bakken.
Het beslag hadden we al klaar toen we erachter kwamen dat er geen poedersuiker én geen stroop meer was. Oh oh..

Nu kun je je pannenkoek natuurlijk met genoeg andere dingen versieren zoals suiker of jam maar ik besloot dat het tijd was voor wat variatie. En zo werd de pannenkoek appel kaneel met Griekse yoghurt en walnoten geboren. Ik heb de appel geraspt, dat vind ik zelf makkelijker bakken.

Dit is een lekkere variatie op de klassieke pannenkoek en zeker eens de moeite waard om te maken. Hieronder vind je ook mijn basisrecept pannenkoeken terug. Omdat wij een groot gezin hebben is dit de hoeveelheid voor een redelijke stapel pannenkoeken. Je kunt het recept makkelijk door de helft doen, als je met twee of drie personen bent.


Voorbereiding: 5 minuten | Bereidingstijd: ongeveer een half uur, afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken die je maakt
Porties: genoeg voor 4 personen


Lekkere pannenkoeken bakken, appel kaneel pannenkoeken maken kun je zelf

Wat heb je nodig voor de ‘basis’ pannenkoek?

500 gr bloem
4 eieren (M)
1 liter halfvolle melk
snufje zout

Voor de appel-kaneel pannenkoeken:

3 geraspte appels
3 theelepels kaneel

Omdat het lekker is: Griekse yoghurt, bruine suiker en walnoten

Verder heb je een spatel en een koekenpan nodig.

 

Hoe maak je deze lekkere pannenkoeken?

  1. Doe de bloem in een mengkom en voeg de eieren en de helft van de melk toe. Mix dit goed door met een keukenrobot, garde of handmixer. Voeg nu geleidelijk, terwijl je blijft mixen, de rest van de melk toe.
  2. Optioneel voor appel-kaneel pannenkoeken:
    Rasp 3 appels(schil kan mee geraspt worden) en meng de geraspte appel met de kaneel. Voeg de geraspte appel toe aan het beslag en roer door zodat de appel goed verdeeld is. Maak je alleen het basisrecept, ga dan direct naar stap 3.
  3. Verhit een klontje roomboter(ik gebruik meestal roomboter, maar je kunt ook olie of bakboter gebruiken) op middenhoog vuur, in een ruime koekenpan. Als de boter begint te verkleuren kun je het beslag in de pan doen. Ik gebruik hier een soeplepel voor, zodat je weet dat je altijd ongeveer dezelfde hoeveelheid beslag (en dus hetzelfde formaat pannenkoek) hebt. Draai de pan rond zodat het beslag goed verdeeld wordt.
  4. Als de bovenkant droog is kun je de pannenkoek omdraaien met een spatel. Als je wilt kun je hem ook opwippen en door de lucht gooien om te draaien natuurlijk 😉 . Bak nu nog een halve minuut en leg de pannekoek op een bord dat je afdekt met een ander bord. Ga zo door tot je door al het beslag heen bent.
  5. Serveer de appel-kaneel pannenkoeken met een grote klodder griekse yoghurt, wat gehakte walnoten en eventueel wat bruine suiker.

Lekkere pannenkoeken bakken, appel kaneel pannenkoeken maken kun je zelf

Het maakt niet uit of de pannenkoeken perfect rond zijn of dat je wat uitlopers hebt. Het gaat om de smaak, dus pannenkoeken maken kan iedereen. Wil je eens wat anders, probeer dan ook eens deze pancakes! Hoe eet jij je pannenkoek het liefst?

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply