Follow:
Pasta

Pasta met pijnboompitten en artisjokharten

Pasta met pijnboompitten en artisjokharten

Deze snelle pasta met pijnboompitten is lekker en gezond en heeft door de artisjokharten en kappertjes net even een andere smaak. Ik gebruik in dit gerecht geen extra zout omdat de kappertjes en de parmezaanse kaas ook al een zoute smaak afgeven.


Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4


Pastasalade met pijnboompitten

Wat heb je nodig?

300 gram pasta
1 eetlepel olie
2 tenen knoflook, geperst
1 blik artisjok harten
300 gram verse spinazie
500 gram cherrytomaten
3 eetlepels pijnboompitten
Parmezaanse kaas naar smaak

Zo maak je deze pasta

  1. Begin met het roosteren van de pijnboompitten in een droge koekenpan. Voeg géén olie of vet toe. Blijf erbij want ze verbranden razendsnel. Zodra ze een licht kleurtje hebben haal je de pijnboompitten uit de pan en zet je ze aan de kant.
  2. Snijd de artisjokharten in kleine stukken en laat de kappertjes uitlekken.
    Snijd de tomaten doormidden en pers de knoflook uit (als je dat naar aanleiding van de ingrediëntenlijst nog niet had gedaan).
  3. Breng de pasta aan de kook volgens de verpakking.
  4. Terwijl de pasta aan het koken is verhit je in een hapjespan of wok een eetlepel olie. Voeg hier de knoflook, tomaten, artisjokken en kappertjes aan toe en bak dit aan op middel tot hoog vuur. Regelmatig roeren.
    Na 5 minuten begin je met het toevoegen van de spinazie. Dit kan waarschijnlijk niet in een keer dus doe het in delen.
    Als alle spinazie geslonken is kun je het vuur uitzetten. Houd ondertussen goed de garing van de pasta in de gaten.
  5. Je pasta is nu waarschijnlijk wel klaar. Giet de pasta af en meng met met de groenten. Schep op de borden en verdeel de pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas erover.

Pastasalade met pijnboompitten

Voor mij was deze pasta met pijnboompitten behoorlijk ‘anders dan anders’. Hoe eet jij de pasta het liefst? En als je het eens anders zou maken, hoe zou dat dan zijn? Ik ben benieuwd!

Hoe dan ook: eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply