Follow:
Pasta, Vegetarisch

Pasta met pompoen, lekker herfstig

Pasta met pompoen, mijn improvisatie voor de herfst

Onlangs schreef ik een artikel over koken wanneer je weinig tijd hebt en slim je boodschappen inplannen. Ik moet eerlijk toegeven dat dat hier thuis ook niet áltijd goed gaat. Zo ook deze keer. Ik had een weekmenu gemaakt maar kwam er, vlak voordat ik moest gaan koken, toch achter dat ik een groot deel van de ingrediënten niet meer in huis had. Ik wilde graag een snel maar ook gezond gerecht op tafel hebben. Maar wat doe je dan? Dan improviseer je! Ik maakte deze snelle en gezonde pasta met pompoen, met ingrediënten die ik nog in huis en in de vriezer had liggen. Het resultaat was zo lekker dat ik besloot er een recept van de maken voor jullie! 

Het liefst had ik nog wat fetakaas toegevoegd, dat had perfect bij dit gerecht gepast. Maar ik had geen feta of andere kaas in huis, daarom zie je het ook niet op de foto. Als je in de gelegenheid bent dan zou ik dit zeker toevoegen!
In dit recept gebruik je een halve flespompoen. Een tip van mij: snijd de andere helft ook in blokjes en vries dit in. Handig voor een volgende keer.


Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totaal: 25 minuten
Resultaat: 4 flinke porties


Pasta met pompoen pumpkin pasta

Wat heb je nodig voor deze herfstige pasta?

halve flespompoen
400 gram verse spinazie
400 gram volkoren pasta
half potje zongedroogde tomaten
potje zwarte olijven – ik had een potje met een uitlekgewicht van 130 gram
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie
150 gram feta
2 sjalotten
2 tenen knoflook

Zo maak je deze pasta

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, heteluchtstand.
  2. Was de flespompoen en snijd deze in blokjes Je hoeft een flespompoen niet te schillen maar het mag natuurlijk wel. Omdat we de pompoen gaan roosteren schil ik hem zelf niet, ik vind het schilletje wel lekker en het scheelt veel tijd het gewoon te laten zitten.
  3. Verspreid de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel één eetlepel olijfolie en de Italiaanse kruiden eroverheen en zet in de oven: 20 a 25 minuten zou genoeg moeten zijn om de pompoen lekker geroosterd te krijgen.
  4. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
  5. Snijdt de sjalotten fijn en pers de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een geschikte pan (groot genoeg, hier gaat zo de spinazie bij) en bak de ui en sjalotten glazig.
    Voeg daarna de bladspinazie toe en roerbak kort tot de spinazie geslonken is. Zet daarna het vuur uit.
  6. Snijdt de gedroogde tomaten in stukjes. Je kunt ze trouwens ook al julienne gesneden in een potje kopen (dat doe ik als ik weet dat ik minder tijd zal hebben).
  7. Giet de pasta af en meng in een schaal met de olijven, zongedroogde tomaten en de spinazie. Als het goed is, is de flespompoen nu ook klaar. Haal voorzichtig uit de oven en meng de pompoen ook door de pasta. Als laatste verkruimel je de feta eroverheen.

Pasta pompoen pumpkin pasta

Het resultaat is een verrassende pasta met pompoen, een pastagerecht dat heerlijk smaakt met deze herfstige dagen. Liever een traditionele pasta? Ga dan voor de pasta al forno!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply