Follow:
Bijgerecht en snack, Hoofdgerecht, Koekjes, cake en taart, Vegetarisch

Plaattaart: snel, simpel en smakelijk!

Plaattaart met rode biet, feta en walnoot

Eens geen zin langere tijd voorbereiding en ook de bereiding zelf nog moeten doen? Kies voor de plaattaart. Ideaal voor de dagen dat je even wat minder tijd of gewoon minder zin hebt om te koken. Hier in huis is deze plaattaart altijd een succes. Door gebruik te maken van kant-en-klaar taartdeeg ben je maar een paar minuutjes bezig met het maken van de taart en kan hij snel de oven in (je kunt natuurlijk ook het deeg zelf maken, ben je iets langer bezig). Perfect voor een dag waarbij je snel eten op tafel wilt hebben. Heerlijk met een frisse salade maar ook erg geschikt als borrelhapje. Kortom: een echte allrounder, deze plaattaart.


(Voor)bereiding: 10 minuten | Oventijd: 35 minuten | Totale tijd: 45 minuten inclusief de oventijd
Porties: 4-6 personen (als je het eet als hoofdgerecht)


Wat heb je nodig voor deze plaattaart?

een rol of pak hartige taart deeg
300 gram rode bieten
100 ml créme fraiche (light)
100 gram feta blokjes
50 gram walnoten
1 ui
Rucola, naar smaak
1 theelepel vloeibare honing

plaattaart rode biet feta walnoot

Zo maak je deze plaattaart:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en de rode bieten in dunne plakken. Eventueel kun je de walnoten grof hakken.
  3. Rol het deeg uit en prik met een vork gaatjes in het deeg. Besmeer de plak met de créme fraiche.
  4. Leg de rode bieten dakpansgewijs op het deeg tot de hele plak bedekt is.Verdeel de ui, feta en walnoten erover. Ten slotte verdeel je 1 eetlepel honing over het hele oppervlakte.
  5. Schuif de plaattaart in de oven en bak tot deze gaar en goudbruin is.
  6. Haal uit de oven en verdeel er naar smaak rucola over.

En je bent klaar! Wij verdelen de taart meestal in 8 stukken. De kinderen hebben dan (meer dan) genoeg aan één stukje en mijn man kan juist een stuk extra pakken.

plaattaart rode biet walnoot feta

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply