Follow:
Kip, Salade

Poké bowl met kip en mango

Poké bowl met kip en mango

“Poké bowl? Wat is nu weer een Poké bowl?” Dat was ongeveer de reactie van mijn man toen ik antwoord gaf op zijn vraag wat we zouden eten. Voor mij wat vreemd, want ze zijn toch al een tijdje best populair. Toch zie ik ze hier in de buurt maar zelden op de menukaart en thuis had ik het dus ook niet eerder gemaakt. En dat terwijl ze niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens gezond, gemakkelijk en heel erg lekker zijn. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Om antwoord te geven op zijn vraag: een Poké bowl is een van oorsprong Hawaïaans recept voor visrestjes. In de bowl worden de visrestjes gecombineerd met rijst en verder kan eigenlijk alles wat maar lekker is.  Heel lekker maar vis maakt mijn mannen niet zo blij. Daarom krijgen jullie van mij een “Poké” bowl met gemarineerde kip.


Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 40 minuten
Resultaat: 4 goed gevulde bowls


poke bowl kip mango avo rijst

Welke ingrediënten heb je nodig?

Voor de bowl
200 gram basmati rijst
400 gram kipfilet
2 mango’s
2 avocado’s
150 gram wortels julienne gesneden (zo te koop in de supermarkt, of zelf snijden in stap 6)
2 lenteuitjes
theelepel sesamzaad ter versiering
1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

Marinade voor de kip
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel sesamzaad

Voor de dressing
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjap manis
0,5  theelepel honing
0,5 theelepel gemalen gember
2 lenteuitjes

De kip moet gemarineerd worden. Minimaal een halfuur maar het liefste nog wat langer. Begin dus met het marineren van de kip en zet deze koel. Daarnaast smaakt een Poké bowl met kip het lekkerste wanneer de rijst op kamertemperatuur is. Begin dus op tijd met het koken van de rijst want het afkoelen neemt wat tijd in beslag.

Hoe maak je deze Poké bowl:

  1. Snijd de kip in reepjes.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade samen met de kip in een bakje of kom, schep goed door elkaar en laat het minimaal een halfuur rusten in de koelkast.
  3. Kook de basmati rijst volgens de verpakking in water met een snuf zout. Wanneer de rijst klaar is giet je hem af en laat je de rijst afkoelen.
  4. Begin ondertussen met het maken van de dressing. Hak de lenteuitjes en voeg deze samen met de andere ingrediënten voor de dressing in een kom, roer goed door elkaar en zet het in de koelkast. De dressing giet je als allerlaatste, wanneer alles op je bord ligt, over de kip heen.
  5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip. Door de honing in de marinade zal de kip licht karamelliseren. Blijf wel regelmatig omscheppen.
  6. Snijd ondertussen de avocado’s en de mango’s in dunne repen en leg ook alvast de wortel klaar. Hak de lenteuitjes fijn.
  7. Als de kip gaar is kun je beginnen met het opbouwen van de poké bowl. Doe wat rijst in een kom. Leg boven op de rijst, aan de zijkanten van de kom, de avocado, mango, wortels, lenteuitjes en de kip. In het midden kun je nog wat extra rijst scheppen. Giet wat van de dressing over de kip en strooi ten slotte de sesamzaadjes over de kip.

Voilà. Jouw Poké bowl met kip en mango is klaar!

poke bowl close up

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply