Follow:
Kip

Pulled chicken uit de slowcooker

Pulled chicken op de ‘healthy’ manier

Zijn jullie ook zo gek op pulled chicken of – pork? Wij hier thuis wel, en dan met name op pulled chicken! Heerlijk op een broodje met wat coleslaw. Zowel pulled chicken als pulled pork worden vaak wel gemaakt met een grote hoeveelheid barbecuesaus en de daar bijbehorende calorieën. Ik probeer een beetje op mijn eten te letten en ben de keuken in gegaan om een gezonder, slanker alternatief te vinden voor pulled chicken. Daarom hier het recept wat ik altijd maak als gezonde variant! 

Healthy pulled chicken

Ik ben gek op mijn slowcooker en naar mijn idee zou iedere ouder er eentje moeten bezitten. Weinig voorbereiding en ’s avonds snel aan tafel! Ook deze pulled chicken wordt gemaakt in de slowcooker. Je kunt het ook in een grote pan maken op het fornuis maar houd dan rekening met de kooktijden. Ik heb deze pulled chicken nog nooit gemaakt in een pan maar ik denk dat een uurtje meer dan genoeg is. Houd het ook goed in de gaten want in een pan gaat het kookproces veel sneller dan in een slowcooker. Je wilt voorkomen dat de kip droogkookt. Voeg eventueel meer vocht toe in de vorm van kippenbouillon.

In dit recept maak ik gebruik van kipfilet. Je kunt uiteraard ook kipdijfilet gebruiken. Het gerecht wordt dan iets rijker, maar houd dan wel rekening met de bijkomende calorieën.


Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 6 uur in de slowcooker | Totaal: Reken op circa 6 uur
Porties: meer dan genoeg voor 4 personen


Welke ingrediënten heb je nodig?

6 kipfilets (ongeveer 700 gram)
1 blik tomatenblokjes
1 ui
3 tenen knoflook
1 eetlepel bruine basterdsuiker
snuf zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel hotsauce
4 theelepels gerookte paprika
Eventueel: Tortillawraps, gezonde wraps of een broodje om het op te serveren
Eventueel: salade naar keuze, op de foto zie je botersla en wortel met een beetje koriander

Skinny pulled chicken is healthy pulled chicken zelf maken

Hoe maak je deze pulled chicken?

  1. Snipper de ui fijn en plet de knoflook en verwijder de schillen. Doe de ui, knoflook en alle andere ingrediënten (behalve de kip) in de slowcooker en roer goed door elkaar.
  2. Snijd de kip kleiner. Je hoeft het niet in blokjes te snijden, iedere kipfilet in drieën of vieren is genoeg. Doe ook de kip in de slowcooker en meng met de saus. Zorg dat alle kip bedekt is.
  3. Doe de deksel op de slowcooker, zet aan en stel de tijd in: 3-4 uur op high of 5-6 uur op low. Haal de deksel er de eerste twee uur niet vanaf! Daarna kun je het eventueel doorroeren.
  4. Haal het laatste halfuur de deksel van de slowcooker zodat de saus nog wat kan inkoken, om te voorkomen dat het al te nat wordt.
  5. Haal de kip uit de slowcooker (de saus blijft even achter) en doe in een grote schaal. Trek de kip uit elkaar met twee vorken. Beschik je over een keukenmachine? Helemaal makkelijk. Doe de kip dan in een kom, zet de platte menghaak op je machine en laat hem draaien. Niet direct op volle snelheid. Je zult zien dat de kip na 30 seconden perfect gepulled is!
  6. Meng de kip nu met de saus en serveer op een broodje of wrap met wat coleslaw en eventueel wat verse koriander of peterselie.

skinny pulled chicken crockpot

Eet smakelijk!

Wat maak jij het liefst in je slowcooker of stoofpan? Ik ben benieuwd! Heb je dit recept geproefd? Laat het me dan weten en tag me met #overgekookt, dat vind ik namelijk erg leuk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply