Follow:
Koekjes, cake en taart, Ontbijt en lunch

Scones zelf maken – makkelijk en lekker!

Scones met kardemom en amandelen

Hier thuis maken we regelmatig scones. Ze zijn ontzettend lekker bij de thee, bij het ontbijt op zondag of bij een feestelijke high tea. Mijn recept voor scones is heel makkelijk en snel te maken, zodat ook de kinderen je kunnen helpen. Daarnaast zal je keuken heel erg lekker gaan ruiken door de kaneel en kardemom. Hoogste tijd om dit scones recept te proberen!

Scones worden meestal gegeten met clotted cream en jam. Clotted cream is lastig te verkrijgen in Nederland. Nu kun natuurlijk zelf aan de slag gaan om clotted cream te maken, maar wij eten ze altijd met crème fraîche en frambozenjam. 


Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten| Totale tijd: 20 minuten
Porties: 12 scones


scones clotted cream marmalade

Wat heb je nodig?

250 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelen, fijngehakt
Bloem, voor je werkblad
snufje zout
50 gram suiker
120 ml (ongezoete) amandelmelk+extra voor het bestrijken van de scones
50 gram boter
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom, gemalen
Als je de topping wil als de serveersuggestie, pak dan ook frambozenjam en crème fraîche

Een uitsteekvorm: ik gebruik een drinkglas of beker voor ongeveer de juiste maat. Bakpapier of bakspray voor op je bakplaat. Een rooster om ze op te laten afkoelen.

Zo maak je deze scones!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, gehakte amandelen,  specerijen en een snufje zout in een kom en meng goed met elkaar.
  3. Voeg de boter toe en meng tot een kruimig deeg.
  4. Voeg de amandelmelk toe en kneed tot een soepel deeg.
  5. Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van tussen de 2 en 3 cm. Steek nu met het glas rondjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje amandelmelk voordat ze de oven in gaan.
  6. Bak op 220 graden in 12-15 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

scones baked and delicious

Klaar! Ik ben benieuwd bij welke gelegenheid jij deze scones gaat maken. Laat je een berichtje achter als je ze hebt geprobeerd?

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply