Follow:
Slank met Sita

Slank met Sita – blog over afvallen

We pakken de draad weer op

Ik ben wel van de goede voornemens, dat ik me er niet altijd aan houd is een tweede. Een van mijn goede voornemens voor 2019 is 15 kilo kwijt raken. Op Instagram plaatste ik de vraag of jullie interesse hadden in het volgen van mijn afval perikelen en aan tips. Tips ja, want in 2018 viel ik al 21 kilo af. Op die vraag werd massaal JA! Geantwoord. Dus, bij deze: een nieuwe rubriek over afvallen op Overgekookt is geboren! 

Als je nog tips hebt voor een goede naam voor de rubriek hoor ik het graag. Deze vind ik nogal cheesy maar iets beters kon ik zo snel niet bedenken, haha. Tot nu toe heb ik vooral recepten gedeeld op Overgekookt. Mijn afvalreis is heel persoonlijk en daarom vind ik het behoorlijk spannend om hier over te bloggen. Ik zie het als een verdieping van mezelf op de blog. Natuurlijk zal ik de lekkere recepten op dezelfde manier en net zo vaak (of hopelijk iets vaker nog) blijven delen.

Afvallen en Motivatie om af te vallen

Foto gevonden op www.pixabay.com

Afvallen en waar te beginnen?

Een van de moeilijkste aspecten van afvallen is het beginnen én het volhouden. Ik heb veel vragen gekregen of en welk dieet ik nu gevolgd heb om 21 kilo kwijt te raken. Het antwoord nu is: geen. Ik ben begonnen met Weight Watchers en ben later over gegaan op mijn gezonde verstand. Ik zal hier in een latere blog dieper op in gaan en ook nog enkele tips geven om te beginnen en die eerste, moeilijke weken te overleven.

Hoe gaan we dit dan doen?

Iedere week zal ik een blog schrijven over hoe mijn week gegaan is, wat eventueel moeilijke momenten waren en natuurlijk hoeveel ik die week ben afgevallen.
Ik weeg mezelf één keer per week op vrijdag. De blogs komen de daarop volgende maandag online.
Zoals al eerder benoemd wil ik 15 kilo afvallen. Dat waren er eerst nog maar 12, maar ik heb in de decembermaand niet al te scherp op het eten gelet. Daardoor is er na Zuid-Afrika, Sinterklaas en de feestdagen, zeg maar de decembermaand, weer 3 kilo bij. Oeps…

Week 1

De eerste week zit er op! Mijn afvalavontuur 2.0 is begonnen op 1 januari en de oplettende lezer heeft nu door dat de eerste week geen volle week is geweest. Mijn weegdag is namelijk op vrijdag en ik kon het nu eenmaal niet over mij hart verkrijgen níet op 1 januari te starten. Sinds mei afgelopen jaar heeft iedere dag één ding gemeen: op mijn eten letten. Dat was op momenten ontzettend moeilijk en ging natuurlijk lang niet altijd goed. Eind november was ik 21 kilo kwijt en had ik er even helemaal genoeg van. De hele maand december heb ik me dan ook tegoed gedaan aan al het lekkers wat die maand te brengen heeft (en veel wijn..).

Ik vond het deze week dan ook lastig om weer te beginnen. Dat hongerige gevoel met aan het einde van de dag knallende hoofdpijn en een humeur waar je U tegen zegt was dan ook volop aanwezig. Dit komt bij mij niet doordat ik te weinig eet maar omdat mijn lichaam moet afkicken van de suikers. Ik eet niet suiker of koolhydraatarm maar heb deze week natuurlijk wel veel minder suiker gegeten dan de afgelopen periode.

Ook ben ik weer begonnen met 2,5 liter water drinken. Dit deed ik altijd trouw maar die goede gewoonte was een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ik kocht een gele dopper (fun fact: geel is mijn lievelingskleur) om het me gemakkelijk te maken en heb iedere dag keurig mijn water gedronken. Mijn blaas moest ook weer even wennen. Al met al was het dus veel wennen. Het is ook niet makkelijk met de kasten vol met snoepjes en de oliebollen nog op een schaal. Komend weekend ga ik alle kasten door om zo alle verleidingen weg te halen. Herkennen jullie dat?

Afvallen en Motivatie om af te vallen

Foto gevonden op www.unsplash.com

Het resultaat

Vrijdag ochtend stond ik met angst en beven weer op de weegschaal met als resultaat voor week 1: 2,3 kilo eraf! Lijkt voor nu misschien meer dan het echt is omdat er natuurlijk veel vocht bij zit. Toch motiveert het wel weer om de goede weg weer in te slaan en mijn best weer te gaan doen. Ik denk altijd maar aan de spreuk die je ziet op het plaatje. Je inspanningen worden uiteindelijk beloond!

Heb jij ook afvalplannen of ben je al langer goed bezig? Hoe denk jij over diëten en werken die voor jou? Ik ben benieuwd van je te horen!

Groet,

Sita

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply