Follow:
Pasta, Vegetarisch

Spaghetti aglio e olio, eenvoudig en smakelijk!

Aglio e olio

Een van de redenen waarom ik zo van de Italiaanse keuken houd zijn de simpele, no nonsense gerechten. Spaghetti aglio e olio is er eentje uit die categorie en dan naam zegt het al: spaghetti met knoflook en olie.
Maar laat de simpelheid van dit gerecht je niet weerhouden, want spaghetti aglio e olio is ontzettend lekker en één van mijn favoriete pastagerechten. Binnen een mum van tijd staat dit ultieme comfort food op tafel!

Spaghetti aglio e olio recept


Spaghetti aglio e olio

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totaal: 15 minuten


Ingrediënten

Voor 2 personen

200 gram spaghetti
1 theelepel chili vlokken
3 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
half bosje platte peterselie
Optioneel: Parmezaanse kaas, zwarte peper

Officieel gebruiken de Italianen geen Parmezaanse kaas maar aangezien kaas bíjna alles beter maakt in het leven én ik het echt een toevoeging vind aan dit gerecht, heb ik het wel gebruikt.

Spaghetti aglio e olio recept

En hoe maak je deze lekkere pasta?

  1. Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim, gezouten water. Gezouten is zo zout als de zee. Pel ondertussen de knoflook en snijd deze in hele dunne plakjes. Snijd ook alvast de peterselie fijn.
  2. Verhit in een hapjespan(of wok) de olijfolie en bak de knoflook samen met de chilivlokken. Zet het fornuis niet te hoog, dan verbranden de olie en de knoflook. De knoflook moet lichtbruin worden, dan smaakt hij het allerlekkerste. Knoflook verbrandt snel en wordt dan bitter dus hou het in de gaten.
    Gebruik ook gerust wat meer of minder chili vlokken.
  3. Giet de spaghetti af maar houd een klein kopje of een soeplepel van het kookvocht apart. Dit gebruik je in de volgende stap.
  4. Doe de spaghetti samen met de peterselie in de pan waar de knoflook in zit en meng goed door elkaar. Voeg het kookvocht van de vorige stap toe en laat nog een minuutje mee sudderen op zacht vuur.
  5. Verdeel de spaghetti aglio e olio over twee borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en wat vers gemalen zwarte peper.

Spaghetti aglio e olio recept

Klaar is je perfecte pasta! Geïnspireerd door de Italiaanse keuken? Kijk ook eens bij mijn andere pastarecepten, bijvoorbeeld deze puttanesca! Geniet ervan, en..

Eet smakelijk!

Sita

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply