Follow:
Pasta

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Op maandagavond heeft mijn oudste zoon altijd gymles tot 6 uur, dit zorgt ervoor dat we pas laat kunnen eten. Wat is dan makkelijker dan een snelle pasta op tafel zetten? Mijn to go to recept voor een snel maar smaakvol pastagerecht is deze spaghetti alla puttanesca. In een authentieke puttanesca wordt ansjovis gebruikt maar daar is de man des huizes niet zo’n liefhebber van. Een puttanesca zonder ansjovis dus maar vol met kappertjes, zwarte olijven en peterselie. Gewoon lekker en snel. Een aanrader voor een drukke doordeweekse dag!

Spaghetti alla puttanesca zelf maken


Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totaal nodig: 25 minuten
Voldoende voor 4 porties


Welke ingrediënten heb je nodig?

1 kleine ui
1 teen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
½ tot 1 theelepel chilivlokken
130 gram zwarte olijven*
40 gram kappertjes*
400 gram spaghetti
Parmezaanse kaas of andere lekkere strooikaas
Verse platte peterselie en een paar blaadjes rucola ter garnering (het oog wil ook wat)

*het gaat hier om het uitlekgewicht.

En zo maak je het!

  1. Snipper eerst de ui en verhit wat olie in een ruime pan. Voeg de gesnipperde ui toe en pers de teen knoflook ui. Fruit het geheel aan.
  2. Voeg daarna de kappertjes, de olijven en de chili (naar smaak) toe. Je kunt hele zwarte olijven gebruiken maar ik snijd ze meestal wat fijner. Bak het ongeveer 5 minuten aan en schep regelmatig om.
  3. Voeg dan de blikken tomaat toe, breng het mengsel aan de kook en roer nog een keer om. Zet het vuur omlaag en laat je saus 20 minuten doorpruttelen.
  4. Maak in de tussentijd de spaghetti volgens de verpakking klaar en giet af. Als het goed is, is de saus nu ook klaar. Je kunt de saus nog pureren met een staafmixer als je dat fijner vindt, maar persoonlijk doe ik dat bij deze pasta nooit.
  5. Serveer samen met wat vers gehakte peterselie en flink wat Parmezaanse kaas. Ook lekker met rucola.

Spaghetti alla puttanesca

Prego! Klaar is je snelle spaghetti alla puttanesca. Eens zin in een ander pastarecept? Probeer dan deze pasta al forno.

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply