Follow:
Bijgerecht en snack, Recepten, Salade, Vegetarisch

Thaise salade met spicy pinda dressing

Thaise salade met spicy pinda dressing

Ik ben gek op verse springrolls. De combinatie van knapperige, rauwe groenten in combinatie met pittige pindasaus vind ik echt heerlijk. Echter wil ik doordeweeks ook snel een maaltijd op tafel kunnen zetten en met springrolls ben je toch een tijdje zoet. Deze salade is geïnspireerd op springrolls maar is een stuk sneller klaar te maken. Ik durf te zeggen dat je dit gerecht binnen 10 minuten op tafel hebt staan!

De salade bestaat uit allerlei gezonde, rauwe groenten in combinatie met koriander en pinda’s. De pittige pinda dressing maakt het af. Het resultaat is een heerlijke, snelle en hele gezonde salade.
Het pittige uit de dressing komt van Sriracha, een Thaise soort hotsauce vernoemd naar de Thaise stad Si Racha. Sriracha wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt.
Hoewel Sriracha een type hotsauce is verschilt het wel degelijk met de hotsauce die ik bijvoorbeeld gebruik voor de beef barbacoa of met tabasco. In Sriracha worden andere pepers gebruikt en de consistentie is heel anders. Sriracha is dikker, bijna ketchupachtig en er zit veel minder azijn in dan in bijvoorbeeld tabasco.

Je kunt deze salade eten met wat rijst en kip, of gewoon als een salade. Wij hielden wat over en dat at ik een dag later op een bietenwrap als lunch.

*Om tijd te besparen kun je gebruik maken van julienne voorgesneden groenten. De kool en wortel zijn julienne gesneden verkrijgbaar in iedere supermarkt.

**Serveer de dressing apart, dan kun je per portie bepalen hoeveel je nodig hebt. Mocht je niet alle dressing gebruiken dan kun je deze prima een paar dagen afgesloten bewaren in de koelkast. Roer hem voor gebruik dan wel even door.


Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten
porties: een grote schaal salade


thai sala carrot peanut

Wat heb je allemaal nodig?

voor de salade:
100 gram witte kool
100 gram rode kool
150 gram wortel
1 rode papika
3 lente uitjes
15 gram verse koriander
100 gram ongezouten pinda’s

Voor de dressing
100 gram pindakaas
1 limoen, uitgeperst
20 ml rijstazijn
20 ml sojasaus
2 eetlepels honing
1 teen knoflook
1 theelepel sriracha
½ theelepel gemberpoeder
30 ml water
Extra nodig: een blender of keukenmachine

thai salad up close

Zo maak je deze Thaise salade

  1. Mocht je gebruik maken van julienne voorgesneden kool en wortel dan kun je dit direct in een salade schaal doen. Gebruik je dit niet, dan begin je nu met het julienne snijden van de kool en wortel.
    Snijd hierna de rode paprika in dunne repen en de lente uitjes in ringetjes. Snijd ook de koriander fijn.
    Meng alle groenten in een schaal samen met de ongezouten pinda’s.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing behalve het water in een blender en blend tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
  3. Nu voeg je het water toe. Speel hier een beetje mee. Voor mij is de dressing de perfecte consistentie wanneer ik 30 ml water gebruik maar misschien heb jij hem liever wat dikker of dunner.
    Wanneer je het water hebt toegevoegd blend je de dressing nogmaals tot hij helemaal glad is.

thaise salade met heerlijke dressing homemade

Wat? Maar drie stappen? Tsja, moeilijker kan en wil ik het niet maken. Geniet van alle smaken in deze heerlijke Thaise salade, als hoofdgerecht of gewoon voor erbij.

Eet smakelijk!

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply