Follow:
Soepen, Vegetarisch

Tomatensoep, in alle seizoenen lekker!

Zelf een goed gevulde tomatensoep maken doe je zo!

Soms heb je van die periodes dat je nauwelijks soep eet en soms heb je een wereld aan inspiratie. Zo hebben we na een lange ‘droogte’ de laatste tijd weer veel tomatensoep en uiensoep gegeten. Het viel me op dat ik nog geen tomatensoep recept online had staan, dus het is nu de hoogste tijd daar verandering in te brengen.

We eten deze soep als echte maaltijdsoep. Bomvol groente en daarom heerlijk vullend, zeker met een lekker stukje stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter erbij. Je zult zien dat ik voor deze keer wat geïmproviseerd heb: de vermicelli was op, spaghetti in kleine stukjes breken werkt dan prima.  Hierbij deel ik dus het recept voor hoe ik het maak!

Zelf tomatensoep maken met dit tomatensoep recept voor goed gevulde tomatensoep!

Wat heb je allemaal nodig voor deze tomatensoep?

1 kilo verse tomaat
Een klein blikje tomatenpuree (70 gram)
Een hele courgette
2 uien
2 tenen knoflook
2 bouillonblokjes
Een liter kokend water
100 gram vermicelli, of in mijn geval dus spaghetti
Een bol mozzerella
Een paar blaadjes basilicum ter garnering
Eventueel peper en zout naar smaak

Extra benodigdheden

Een grote soeppan
Een blender
Olijfolie
Kokend water (in een extra pan)

Zelf tomatensoep maken met dit tomatensoep recept voor goed gevulde tomatensoep!

Spaghetti to the rescue!

En zo maak je het!

  1. Doe een flinke scheut olijfolie in je soeppan en verwarm deze rustig. Bij olijfolie is het belangrijk dat deze niet te snel te heet wordt, het verbrandt makkelijk. Snijd ondertussen de uien en knoflook in stukjes. Hoeft niet heel fijn, maar doe het ook niet te grof.
  2. Zodra de olijfolie goed warm is doe je de knoflook en ui erin. Fruit het rustig aan (stand 4 op inductie). In deze tijd snijd je ondertussen de courgette in blokjes. Deze doe je erbij als de ui glazig ziet.
  3. Begin nu de kilo tomaat te snijden en schep ondertussen zo nu en dan de courgette, knoflook en ui om. Na ongeveer tien minuten kan de tomaat erbij. Doe dan ook direct de puree erbij. Hier zet ik de warmte iets omhoog (stand 6 op inductie, iets boven het midden op gas).
  4. Maak de bouillon aan. As het groentemengsel vijf minuten geprutteld heeft doe je de bouillon erdoor. Dit is het moment om de boel te pureren met de staafmixer. Ik houd ervan als het redelijk fijn gepureerd is.
  5. In deze stap doe je de vermicelli (of in mijn geval, gebroken spaghetti) erbij. Vanaf dit moment moet de soep nog ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat de inhoud gaar is.
  6. Als laatste snijd je de mozzerella in fijne plakken. Zodra je de soep in kommetjes hebt leg je er een plakje op en je maakt het af met een blaadje basilicum. Deze stap is natuurlijk compleet optioneel, zelf houden we er erg van dus ik zou het je van harte aanraden.

Zelf tomatensoep maken met dit tomatensoep recept voor goed gevulde tomatensoep!

Serveer met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter, eventueel met een lekkere salade caprese.

Eet smakelijk!

Sita

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply