Follow:
Hoofdgerecht, Vegetarisch

Vegetarische hamburger op ciabatta

Broodje vegetarische hamburger, heerlijk met peri peri mayonaise

Toen ik een jaar of 15 was besloot ik op een dag dat ik graag vegetarisch wilde eten. Ik kwam hier toen al snel op terug want de groente peulvruchten burgers kwamen me snel de strot uit. Gelukkig veranderen tijden en hebben we anno 2019 heel veel keuze uit vegetarische en vegan vleesvervangers. Natuurlijk, er zitten nog steeds wel wat missers tussen maar over het algemeen zijn de vleesvervangers behoorlijk lekker geworden.
Wil je eens wat vaker vegetarisch eten? Vervang je hamburger net als wij eens door een vegetarisch alternatief. Een supermakkelijke manier om vlees weg te laten in een maaltijd en echt niet minder lekker. Hoewel ik tegenwoordig niet alleen vegetarisch eet kiezen we vaak bewust toch voor de optie zonder vlees. En met een broodje als deze is dat geen straf!

De peri peri mayonaise is vrij pittig, mocht je niet van pittig houden of eten er kinderen mee dan kun je de peri peri weg laten. Ik maak in dit recept gebruik van kleine ciabatta broodjes. Hier passen de burgers niet als geheel op dus heb ik ze doormidden gesneden. Daarom is dit recept genoeg voor 8 broodjes. Heb je grotere broodjes? Dan kun je de hele burger gebruiken.

Vegetarische hamburger maken is niet moeilijk. Probeer deze lekkere vegetarische broodje hamburger zelf maar eens!


Tijd nodig: 20 minuten
Porties: 8 broodjes hamburger (was genoeg voor ons met twee volwassenen en drie kinderen)


Welke ingrediënten heb je nodig?

4 vegetarische hamburgers (vraag me eventueel om aanbevelingen of neem je eigen favoriet)
2 rode uien
8 kleine ciabatta broodjes
1 avocado
75 gram wortels, julienne gesneden
½ komkommer
4 tomaten
1 krop mini romaine sla
8 eetlepels mayonaise
2 eetlepels piri piri saus(ik gebruik Nando’s)

En hoe maak je deze lekkere vegetarische hamburger?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden voor de ciabatta’s.
  2. Snijd eerst de rode uien in ringen.
  3. Verhit wat olie of boter in een pan en leg de hamburgers erin. Het verschilt per product hoe lang je ze moet bakken dus neem dit even door. Over het algemeen verbranden ze vlot en is het nodig ze regelmatig even om te keren. Ik voeg samen met de hamburgers de uien toe en bak ze tegelijk. Doe ondertussen ook de ciabatta’s in de oven om af te bakken.
  4. Snijd onder het bakken van de burgers de groenten. De avocado, tomaat en komkommer in dunne plakken en de romaine sla fijn.
  5. Maak dan de peri peri mayonaise. Doe 8 ruime eetlepels mayonaise in een kommetje en voeg hier twee eetlepels peri peri saus bij. Vind je het te pittig?Voeg dan nog wat mayonaise toe. Mag het van jou nog wat meer pit hebben? Dan voeg je nog wat peri peri toe.
  6. De ciabatta’s zijn nu ondertussen klaar. Snijd de broodjes open en verdeel een eetlepel peri peri mayonaise over ieder broodje. Verdeel hier de sla, wortel en tomaat oven.
    Leg de burger (eventueel een halve) op de groenten en leg de avocado en gebakken rode ui op de burgers. Dek af met de andere helft van het broodje.

Vegetarische hamburger maken is niet moeilijk. Probeer deze lekkere vegetarische broodje hamburger zelf maar eens!

Klaar is je heerlijke vegetarische hamburger!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply