Follow:
Bijgerecht en snack, Hoofdgerecht, Vegetarisch

Veggie clubsandwich: zo maak je een heerlijke vega clubsandwich

Veggie clubsandwich

Hier in huize overgekookt eten wij voor 90% vegetarisch. Buiten de deur (al ga ik tot mijn grote verdriet veel te weinig uit eten!) wil ik nog wel eens vlees eten maar thuis probeer ik niet te vaak vleesproducten meer te eten en zo doen we het al meer dan een jaar. Een verandering in levensstijl die zowel mezelf als Durk heel goed bevalt. En onze kinderen eten lekker vega mee! Zo maakte ik recent deze heerlijke veggie clubsandwich.

Veggie clubsandwich recept: een veggie clubsandwich maken doe je zo!

Ik vind het heel belangrijk om kinderen bewust te maken van de oorsprong van vlees en welke invloed het eten van vlees heeft op onze aardbol, want hoe klein ze ook zijn, ik merk aan Bram en vooral aan Finn dat ze daar al mee bezig zijn. Door bewust te kiezen waarderen ze de herkomst van vlees zo meer, en kunnen ze net zo goed genieten van wat er op tafel komt als er geen vlees bij is. Soms gebruik ik ook vleesvervangers. Tegenwoordig zijn ze lekker en het is een ontzettend makkelijk alternatief voor vlees. Ik heb er al veel gebruikt en Durk en ik vinden het ontzettend leuk om nieuwe producten te proberen.

In het kader van Vegetarian Awareness Month mocht ik van Quorn Nederland een aantal producten testen, waaronder de vegetarische bacon die ik in de veggie clubsandwich gebruik.
Leuk weetje: de meeste vleesvervangers zijn gemaakt op basis van sojabonen maar de vleesvervangers van Quorn zijn dat niet. Quorn maakt gebruik van mycoprotein, een natuurlijke vezel en eiwitbron. Wij zijn beiden heel enthousiast over de vegetarische bacon van Quorn. De smaak komt heel erg in de buurt van ‘the real deal’ en krokant opgebakken is de structuur ook top! Probeer het eens, zeker in Vegetarian Awareness Month. De varkens én moeder aarde zullen je dankbaar zijn.

vegetrische bacon quorn

Ingrediënten voor 1 clubsandwich

3 sneetjes brood naar keuze, ik gebruikte rustiek landbrood
3 plakjes vegetarische bacon van Quorn
3 plakjes chicken free slices Quorn
romaine sla
plak kaas
mayonaise
3 plakken tomaat

Veggie clubsandwich recept: een veggie clubsandwich maken doe je zo!

Hoe maak je deze veggie clubsandwich?

  1. Snijd het brood in plakken. Je kunt het brood even kort roosteren in een droge koekenpan of in een broodrooster als je dat lekker vindt.
  2. Snijd de tomaten in plakken en was de sla.
  3. Bak de vegetarische bacon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb ze gebakken in een grillpan met een beetje olie zodat ik mooie streepjes kreeg.
  4. Pak een snee brood en bestrijk met mayonaise. Leg hier wat Romaine sla op, de plakjes kipfilet en de tomaat. Bedek met weer een stuk brood waarvan je de bovenkant weer met mayonaise bedekt. Daarna weer Romaine sla en als laatste de plakjes vegetarische bacon. Dek af met de laatste snee brood.

Serveertip: patat hoort écht bij clubsandwich.

Veggie clubsandwich recept: een veggie clubsandwich maken doe je zo!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply