Follow:
Dessert, IJs

Witte chocolade ijs zelf maken kan iedereen

Witte chocolade ijs met maanzaad

Tijdens onze vakantie in Zuid-Afrika aten we een heerlijke lunch bij Babylonstoren (aanrader trouwens!). Als nagerecht nam ik een brownie met witte chocoladeijs met maanzaad. Dat vond ik zo lekker dat ik dit thuis met kerst ook heb gemaakt. Ik heb hiervoor mijn eigen basisrecept gebruikt, dit recept gebruik ik onder andere ook voor mijn dulce de leche ijs. Nog in twijfel over de maanzaad? Niet nodig. Maanzaad heeft geen sterke smaak, het is vooral bedoeld voor structuur. In wezen is dit dus overheerlijk witte chocolade ijs met een bite. En dát is heel lekker.


Voorbereiding: 10| Bereiding: 40 minuten| Totale tijd: 40 minuten (+vriezertijd)
Porties: ruim 500 ml ijs


Wat heb je nodig?

250 ml ongeklopte slagroom
250 ml volle melk
1 theelepel vanille-extract
3 eidooiers
200 gram witte chocolade
70 gram suiker
2 eetlepels maanzaad

Keukengerei: een ijsmachine is héél handig, maar het zou eventueel ook zonder kunnen. Daarnaast heb je een afsluitbare bak (afsluiten kan ook met folie) nodig om je ijsmengsel in te laten koelen.

Ijs van witte chocolade ijs met maanzaad zelf maken met crumble

Zo maak je dit heerlijke witte chocolade ijs 

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes, zo smelt het sneller.
  2. Doe de melk, slagroom, vanille extract de chocolade in een pan en breng dit aan de kook. Het mengsel kan zomaar aanbranden dus blijf goed roeren, dit zorgt ook voor een sneller smeltproces van de chocolade. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur. Als het goed is is de chocolade nu ook gesmolten en heb je een homogeen mengsel.
  3. Scheid de eidooiers van het eiwit en klop de dooiers samen met de suiker op tot ze dik en licht van kleur zijn.
  4. Giet het hete melkmengsel op de eidooiers en klop dit nog even kort op met een garde of een handmixer. Giet het mengsel terug in de man en verwarm het op LAAG vuur en blijf voortdurend roeren. Je bent nu bezig om een custard te maken. Het mengsel moet ongeveer 80 graden zijn en het is heel erg belangrijk dat het niet gaat koken! Als je bijft verwarmen en roeren op laag vuur zul je zien(en dat is al vrij snel) dat je custard dikker wordt. De custard is klaar als je er een spatel door haalt en je met een vinger een streep over de spatel trekt en het mengsel niet uitloopt. Giet het in een (afsluitbare) bak en laat het mengsel koud worden. Minimaal 4 uur maar liever een nacht in de koelkast.
  5. Giet het koude mengsel in de ijsmachine samen met 2 eetlepels maanzaad en laat deze 40 minuten draaien.
  6. Giet het ijs in een bak en leg het nu nog een paar uur in de vriezer.

Ijs met witte chocolade ijs met maanzaad recept om zelf te maken

Klaar is je witte chocolade ijs met maanzaad! Heerlijk voor zomaar of voor een feestelijke gelegenheid. Op de foto zie je dat ik het at met een lekkere crumble. Waar combineer jij het mee? Ik ben benieuwd!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply