Wortelsoep met gember en sinaasappel
Hier in huis eten we, zeker in de herfst en winter, minimaal één keer per week soep. Ook onze kinderen eten graag soep en hun bordje gaat dan ook (bijna) altijd leeg. Soms kies ik voor een soep die wat meer voorbereiding nodig heeft, zoals mijn uiensoep maar vaker kies ik voor een gezonde soep die supersnel op tafel staat. Zoals mijn recept voor courgettesoep. Onlangs maakte ik deze supersnelle en gezonde wortelsoep met gember en sinaasappel.
Wortels bevatten tal van vitamines en zijn goed voor je ogen, gember heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Zo is gember goed voor je spijsvertering en bevat het veel vitamine B en C. Ook de sinaasappel geeft een vitamine C boost! Kortom, dit is een gezond soepje.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 4 ruime kommen
Welke ingrediënten heb je nodig?
500 gram wortels (geschrapt)
1 grote ui
2 teen knoflook
3 cm verse gember
1 sinaasappel
1 liter bouillon – ik kies voor groentebouillon
125 ml crème fraiche
Platte peterselie ter garnering
Eventueel: chilivlokken voor de smaak, crème fraiche
Extra nodig: een staafmixer
Hoe maak je deze wortelsoep?
- Eerst heb je wat hak- en snijwerk: snijd de gewassen en geschrapte wortelen in stukken van +/- 2 cm. Snipper de ui en de knoflook en rasp de gember. Je kunt de gember ook heel fijn snijden maar raspen vind ik zelf makkelijker.
- Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de wortels en gember toe en schep om.
- Snijd de sinaasappel doormidden en voeg het sap toe aan de wortels en gember. Daarna voeg je een liter bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender). Vind je de soep nog te dik? Voeg dan gerust wat (warm) water toe.
- Verdeel de soep in kommen en maak het af met wat crème fraîche en een klein stronkje peterselie. Houd je van pittig? Garneer de soep dan met chilivlokken
Eet smakelijk! Heb je deze soep gemaakt? Laat het dan weten in de reacties of via je social media met #overgekookt – dat vind ik super!
No Comments