Follow:
Hoofdgerecht, Ontbijt en lunch

Wraps met gekruide kipstuckjes, snel en smakelijk!

Wraps met gekruide kipstuckjes, avocado en limoen koriander saus

Vandaag dacht ik terug aan een gerecht wat ik de afgelopen zomer veel heb gemaakt. Deze wraps met gekruide kipstuckjes, groenten en een frisse avocado koriandersaus zijn echt een aanrader wanneer je weinig tijd hebt om te koken maar toch gezond wilt eten. Bovendien lenen ze zich voor bijna ieder moment van de dag. Lekker als een uitgebreide lunch of gewoon als avondeten.
Voor deze wraps heb ik vegetarische kipstuckjes gebruikt maar je kunt dit natuurlijk vervangen door ‘gewone’ kip. Mocht je niet van koriander houden dan kun je de koriander vervangen door platte peterselie. 

Groentewraps met vegetarische kipstuckjes en avocado en wortel


Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4


Wat heb je allemaal nodig?

350 tot 400 gram kipstuckjes, afhankelijk van het merk wat je koopt, of 400 gram echte kip
2 avocado’s
250 gram julienne gesneden worteltjes – ik gebruikte stiekem een kant en klaar gesneden pakje
1 theelepel zhug – een heerlijke kruidenmix, dit koop je het liefst op de markt
8 tortilla wraps – op de foto zie je groentewraps van No Fairytales
1 eetlepel olijfolie of zonnebloem olie
een snufje zout

Voor de saus

1 limoen
10 gram koriander (dat is ongeveer de helft van zo’n doosje van de supermarkt)
250 ml griekse yoghurt
een snufje zout

Heerlijke yoghurtsaus met koriander en limoen

Hoe maak ik deze wraps:

  1. Begin met het maken van de limoen koriander saus. Doe de yoghurt in een grote kom, hak de koriander fijn en voeg dit samen met het sap van een limoen aan de yoghurt toe. Als laatste voeg je een snuf zout toe en roer je alles goed door. Zet aan de kant, dit heb je weer nodig zodra je de tortilla’s gaat beleggen.
  2. Snijd de avocado in dunne reepjes en leg de wortel ook alvast klaar.
  3. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de kipstuckjes samen met de zhug krokant. De kipstuckjes worden pas krokant als je ze op hoog vuur bakt maar pas op want ze verbranden heel erg snel. Blijf dus bij de pan!
  4. Als de kipstuckjes krokant zijn is het tijd om de tortilla’s te verwarmen. Dit kan zowel in een pan als in de magnetron, maar net wat je voorkeur heeft.
  5. Tortilla warm? Dan is het tijd om de tortilla te beleggen. Begin met de saus en voeg daarna de kip, avocado en wortel toe.

Groentewraps met vegetarische kipstuckjes en avocado en wortel

Klaar! Heb ik teveel gezegd over de snelheid waarmee je dit kunt bereiden? Ik zou zeggen: geniet van je wraps met gekruide kipstuckjes!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply