Follow:
Koekjes, cake en taart

Zandkoekjes recept: heerlijke zandkoekjes met speculaas maak je zo!

Speculaas zandkoekjes recept

Mijn kinderen vinden het heel leuk om te helpen in de keuken. Het snijden van groenten, pizzadeeg maken en natuurlijk koekjes bakken! Zandkoekjes zijn nog steeds hun favoriet omdat ze dan met leuke uitstekers aan de slag mogen. Hoe maak je zandkoekjes? Ik leg het je uit aan de hand van dit makkelijke zandkoekjes recept!

Hoe maak je zandkoekjes? Zo maak je lekkere speculaas zandkoekjes! Volg dit lekkere zandkoekjes recept voor lekkere koekjes in de herfst.

Zandkoekjes deeg is heel snel gemaakt en de kinderen kunnen helpen met zowel het deeg maken, als het uitsteken van de koekjes en eventueel het versieren. Dat maakt het tot een hele leuke activiteit voor een (regenachtige) ochtend of middag. Zelf vind ik de smaak van zandkoekjes een beetje saai. Gelukkig kun je zelf van alles toevoegen om deze smaak een beetje ‘op te spicen’ en dat gaan we in dit recept doen met koek en speculaas kruiden. Hoe maak je zandkoekjes? Ik leg het je uit aan de hand van dit makkelijke zandkoekjes recept!

Door gebruik te maken van koek en speculaas kruiden krijgen de koekjes een lichte speculaassmaak. Ik kwam direct in de herfst en Sinterklaassferen ondanks dat het hoog zomer was toen we deze koekjes maakten.


Voorbereiding: 5 minuten + 1 uur rusttijd
bereiding: 15 minuten
totaal: 1 uur en 20 minuten


Hoe maak je zandkoekjes? Zo maak je lekkere speculaas zandkoekjes! Volg dit lekkere zandkoekjes recept voor lekkere koekjes in de herfst.

Wat heb je nodig voor zandkoekjes van speculaas?

250 gram bloem
1 ei
180 gram roomboter
120 gram suiker
snufje zout
2 eetlepels koek en speculaaskruiden: heel belangrijk voor die lekkere speculaassmaak aan je speculaas zandkoekjes!

Hoe maak je zandkoekjes?

1. Breek het ei in een kom en roer goed door met een vork. Je hebt ½ ei nodig voor het deeg en de rest voor het bestrijken van de koekjes voor een mooie glans als ze gebakken zijn.

2. Doe het ei en de rest van de ingrediënten en kneed met je handen tot een koekjesdeegbal. Verpak de deegbal in vershoudfolie en koel deze minimaal een halfuur in de koelkast. Dit is cruciaal als je wilt dat de koekjes na het uitsteken hun vorm behouden. Als het deeg te warm is dan lopen ze de koekjes uit tijdens het bakken.

3. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden.

4. Zoals ik al eerder zei is het handig dat je het deeg zo koel mogelijk bewerkt maar zeker als de kinderen helpen gaat het allemaal niet zo vlot. Wat ik vaak doe is de deegbal (die nu mooi koud is!) verdelen in tweeën en eerst de ene helft uitrol en uitsteek en dan de andere helft pas.

5. Bestrijk de koekjes met de rest van het losgeklopte ei en bak ze in 15 minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen op een rooster. Hierna kun je ze opeten of verder versieren.

Hoe maak je zandkoekjes? Zo maak je lekkere speculaas zandkoekjes! Volg dit lekkere zandkoekjes recept voor lekkere koekjes in de herfst.

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply