Follow:
Bijgerecht en snack, Koekjes, cake en taart, Ontbijt en lunch

Zoete aardappelbrownies: een supergezonde snack

Zoete aardappelbrownies

Op zoek naar een gezondere snack om zelf te maken? Houd je van brownies, maar niet van de calorieën die daarbij horen? Probeer dan eens deze zoete aardappelbrownies! Ik heb ze zonder verdere toelichting aan mijn man laten proeven en hij was zwaar verbaasd dat ze gemaakt zijn van zoete aardappel, zo stevig en vol van smaak zijn ze.

Deze brownies zelf maken? Lees verder!

Gezonde zoete aardappelbrownies zelf maken


Voorbereiding: 15 minuten| Oventijd: 20 minuten | Totaal:  35 minuten + afkoelen|
Genoeg voor: een flinke koek


Wat heb je nodig voor deze zoete aardappelbrownies?

300 gram zoete aardappel (je hebt waarschijnlijk genoeg aan één zoete aardappel)
3 eieren
80 gram kokosolie
120 milliliter ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
100 gram speltmeel
70 gram cacaopoeder
theelepeltje zout
2 theelepels bakpoeder

Een oven, een pan, twee mengkommen, een mixer of keukenmachine, aardappelschilmes en een weegschaal. Bakvorm en bakpapier.

 

Hoe maak je deze zoete aardappelbrownies?

Het maken van deze brownies is gelukkig helemaal niet moeilijk.

  1. Zet de oven aan om voor te verwarmen op 180 graden. Verwarm een pan met water tot het water kookt. Schil in de tussentijd de zoete aardappel en snijd deze in blokjes – formaat komt niet zo precies, het gaat erom dat we het snel kunnen gaarkoken. Als het water kookt doe je de blokjes erin.
  2. Kook de blokjes zoete aardappel. Als je er met een vork in prikt moet het zacht zijn. Dit kost je ongeveer 10 tot 15 minuten.
  3. Mix in de tussentijd alle droge ingrediënten in één mengkom en de natte in de andere. Voor de duidelijkheid: droog is speltmeel, cacaopoeder, zout en bakpoeder. Nat is de zoete aardappel, het ei, kokosolie, ahornsiroop en vanille extract. Mix de natte ingrediënten liefst met je mixer of keukenmachine: het moet een egale, gladde substantie worden. Als alles in beide kommen apart goed door elkaar zit gooi je het bij elkaar. Nog een keer goed mixen totdat je een mooi glad beslag hebt.
  4. Als je tevreden bent over je beslag doe je het in je bakvorm. Zelf gebruik ik bakpapier in mijn vorm, maar je kunt ook spray gebruiken.

Supergezond zoete aardappelbrownies recept

Tijd om te bakken!

  1. Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 20 minuten. Je weet dat het klaar is als je er een satéprikker in kunt steken en die er schoon uit komt. Eventueel laat je de brownies wat langer in de oven, tenslotte is iedere oven anders.
  2. Klaar? Haal dan de bakvorm uit de oven. Laat nu nog een minuut of 15 afkoelen, of zolang je wilt. Snijd de brownie in de gewenste hoeveelheid blokjes, en smullen maar! Jep, geen icing of wat dan ook. Deze brownies zijn heerlijk puur van smaak zoals ze zijn. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen een icing op te doen.

 

Net als mijn anders baksels heerlijk bij de thee of koffie, of maak er een leuke verrassing in het broodbakje van, deze brownies zijn heel veelzijdig. Probeer het zelf maar eens. Ik ben benieuwd van je te horen wat je ervan gemaakt hebt!

Eet smakelijk!

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply