Follow:
Bijgerecht en snack, Salade, Vegetarisch

Zomerse salade met citroen sriracha dressing

Zomerse salade met citroen sriracha dressing

Eindelijk zien we de zon weer in Nederland en hoe is dat beter te vieren dan met een zomerse barbecue? Wat mij betreft is een barbecue niet compleet zonder een lekkere salade. Mijn middelste zoon Finn houdt helemaal niet van pasta (Ik weet het, onvoorstelbaar..) en de radijzen in onze moestuin hadden inmiddels formaat pingpong bal bereikt, tijd om ze te gebruiken in een zomerse salade dus. Voeg aan de radijzen nog zoete mango, romige avocado en een heerlijke frisse dressing toe en deze top zomerse salade is geboren! Deze salade heeft alles wat ik in een salade wil: Hij is romig door de avocado, fris door de dressing, zoet door de mango, pittig door de radijs en het vleugje sriracha in de dressing, vullend door de quinoa en bovenal: gezond. Hij is ook nog eens super snel klaar! Voor extra crunch voegde ik op het laatste nog wat licht geroosterde pistache noten toe. Pistache zijn mijn favoriete noten maar je kunt ze natuurlijk vervangen door andere noten of gewoon weglaten.

ingrediënten voor een heerlijke zomerse salade

Welke ingrediënten heb je nodig?

100 gram rucola
1 rijpe mango
1 avocado
3 grote radijzen of 5 kleintjes
1 citroen
50 gram pistache noten
70 gram quinoa
1 theelepel maanzaad
1-2 theelepels sriracha
1 theelepel honing
4 eetlepels olijfolie
peper en zout

een heerlijke zomerse salade

Hoe maak je deze zomerse salade?

  1. Begin eerst de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking te koken. Vergeet de quinoa niet vóór het koken goed te wassen. Ik maakte ooit de fout om te denken dat dit niet nodig was en het resultaat was niet om naar huis over te schrijven…
  2. Terwijl de quinoa aan het koken is snijd je de radijzen in dunne plakjes. Schil de mango en avocado en snijd deze in plakjes of blokjes.
  3. Dan pers je het sap van de citroen uit, voeg de maanzaad, de honing, olijfolie en sriracha toe en mix goed. 1 theelepel sriracha voor een lichte pit, 2 voor meer. Of 3, of 4… proef zelf en pas aan naar je eigen smaak!
  4. Zodra de quinoa gekookt is giet je deze af en laat je het een beetje afkoelen.
  5. Vervolgens rooster je de pistache noten licht in een koekenpan zonder olie.
  6. Tot slot doe je de rucola in een kom en voeg je de mango, avocado, radijs en quinoa toe. Meng het geheel en giet de dressing hierover. Verdeel vervolgens de pistache noten over de salade. Proef en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

ingrediënten voor een heerlijke zomerse salade

Eet smakelijk!

Neem je ook eens een kijkje bij mijn andere salades? Ik vind het leuk als je laat weten hoe het je heeft gesmaakt!

Share:
Previous Post

Misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply